Председник Манчић о пуњењу буџета, узурпацији земљишта и смањењу цене грејања

величина слова

18. март 2016.

predsednik MancicПрва два месеца у 2016. години показала су значајније пуњење општинског буџета у односу на раније године. То није случајност, тврди први човек локалне самоуправе Слађан Манчић и напомиње да је Општина Рума на правом путу економског просперитета.

"Обавили смо интерну анализу буцетског прилива у јануару и фебруару. Пуњење буџета је за 53 милиона више у односу на прошлу годину, тако да је то показатељ да инвестициони замајац у Општини Рума иде у добром правцу, да се тај капитал, који су донеле одређене инвестиције, опорезовао, а са друге стране "скинули" смо са евиденције незапослених преко 1000 радника и сада се тај порез од зарада слива у општински буџет", изјавио је председник Манчић.

Председник румске општине најавио је за крај месеца и ново заседање локалног парламента.

"По новој уредби Министарства пољопривреде обавезни смо да до 30. марта усвојимо План о уређењу коришћења пољопривредног земљишта за 2017. годину. Министарство није дозволило лицитацију земљишта у 2016. години, међутим, маса тог земљишта је обрађена, јер је доста људи очекивало лицитацију. По закључку Владе који је стигао јуче пружиће се могућност свима њима да се вансудски поравнамо и да прихвате понуђену просечну цену да ли за катастарску општину или просечну цену на нивоу АП Војводине. На тај начин ћемо пробати да тај наплатимо приход, који је до сада био ненаплаћен. 40 одсто средстава иде локалној самоуправи, а 60 одсто држави. Ко се буде добровољно пријавио, потупак ће верујем ићи врло брзо. У сваком случају пољопривредна инспекција ће обилазити терен и тражити узурпаторе, стога, апелујем на људе да се сами пријаве и вансудски измире дуговања. Последњи рок за пријаве је 1. мај", истакао је Манчић.

StambenoПочетком ове седнице председник Манчић је упутио Иницијативу ЈП "Стамбено" за смањење цене грејања.

"Без обзира што смо готово на измаку грејне сезоне покренуо сам Иницијативу у договору са сарадницима да "Стамбено" размотри, односно да ураде анализу и да ми доставе предлог за умањење цене грејања. Са једне стране узимајући у обзир да је предузеће у јако тешкој ситуацији, а са друге стране и грађани су у сличној ситуацији, али и цене енергената су драстично пале. Цена мазута је нижа него што је била пре неколико месеци, ту мора бити простора да се цена грејања коригује, то јест да иде наниже. Мислим да ће тај предлог бити разматран на седници Општинског већа следеће недеље и да ће свакако одлука о умањењу цене грејања разматрати на седници Скуптшине која се очекује крајем марта", сматра Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001