Обука за запослене у Дневном центру за особе са интелектуалним и менталним сметњама

величина слова

16. март 2016.

У оквиру пројекта "Унапређење социјалне инклузије особа са интелектуалним и менталним сметњама" који финансира ЕУ, а суфинасира и реализује Општина Рума у сарадњи са Центром за социјални рад Oпштине Рума, од 10.3.2016. до 13.3.2016. године је одржана тродневна едукација за професионално усавршавање 16 одабраних стручњака који ће бити запослени у Дневном центру за особе са интелектуалним и менталним сметњама.
Дневни центар треба да отпочне са радом крајем марта 2016. године, у оквиру нове услуге коју пружа Центра за социјални рад. Намењен је особама са интелектуалним и менталним сметњама старости од 18 до 40 година. У Дневном центру ће бити запослени стручњаци Центра за социјални рад, као и стручњаци из различитих области који имају за циљ да помогну што већем осамостаљивању и укључивању у свакодневни живот ове осетљиве групе.

Тродневни акредитовани курс "Школа животних вештина" је одржан у хотелу "Норцев" на Фрушкој Гори, а акредитовани тренери из ХО "Дечје Срце" су пренели своје практично искуство, знање и вештине у раду са особама са интелектуалним и менталним сметњама.
Изабрани стручњаци који ће радити у Дневном центру су имали прилике да се кроз низ предавања и радионица у оквиру акредитованог програма "Школа животних вештина" усаврше у вези са припремом и проценом особа са сметњама у развоју за независтан живот у што је могуће мање ограничавајућој средини.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001