Одржана манифестација "Сремски колач"

величина слова

12. март 2016.

Sremski kolacТрадиционална манифестација "Сремски колач" одржана је данас по 12. пут у нашем граду. Овога пута у хотелу "Парк" се окупило 34 удружења жена из Срема, које су представиле своја кулинарска достигнућа, рукотворине, традицију и обичаје овог поднебља. Као и годинама уназад у првом плану је било дружење и афирмација женског стваралаштва у Срему, јер је цела манифестација, како је рекао организатор Петар Димитријевић из „Панонија турса“ и замишљена као одавање почасти и захвалости нашим бакама, мајкама и свим вредним и несебичним Сремицама које месе не жалећи труда и не очекујући похвале.

Овогодишњи "Сремски колач" свечано је отворио познати новинар Бора Отић, док је у име локалне самоуправе присутне у хотелу „Парк“ поздравила заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

Специјални гости су била деца из „С.О.С" дечијег села из Сремске Каменице, а манифестацију су својим наступом увеличали сремски тамбураши и чланови АНИП „Бранко Радичевић“ из Руме.

Награде:

Слани колач:

I место „Tifany“ Добринци;

II место „Нектар“ Стејановци;

III место „Веселице“ Деч.

Слатки колач:

I место „Ривичанке“ Ривица;

II место „Сремице“ Пећинци;

III место „Ириг“ Ириг.

Славски колач:

I место „Дивна арт“ Павловци;

II место „Женски свет“ Чалма;

III место „Шимановчанке“ Шимановци.

Етно поставка:

„Голубиначке голубице“ Голубинци.

Од ове се године додељује се награда Миша Орловић, названа по редовном члану жирија „Сремског колача“ који је недавно преминуо. Награда је ове године уручена дугогодишњем сараднику ове манифестације новинару Бошку Неговановићу.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001