Слободна царинска зона у Блоку 2 радне зоне "Румска петља"

величина слова

11. март 2016.

EverrestКинеско-данска компанија "Everrest production", која од прошле године послује у радној зони "Румска петља", обратила се општини Рума са захтевом да катастарске парцеле, које припадају поменутој фабрици, уђу у режим слободне царинске зоне Шабац.

Предлог Одлуке о давању сагласности да катастарске парцеле у к.о. Рума уђу у режим Слободне зоне Шабац се данас нашао пред Општинским већем и једногласно је усвојен.

Слободне зоне омогућавају уштеду у пословању, омогућавају отварање радних места, али и представљају средство за привлачење инвестиција казао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Slađan Mančić"Ми смо дали сагласност да комплетан Блок 2 у радној зони "Румска петља" уђе у режим Слободне зоне Шабац. Немамо тренутно могућности да добијемо статус слободне царинске зоне, пре свега због речног саобраћаја и луке и зато смо се одлучили да Блок 2 уђе у слободну царинску зону Шабац. Сматрамо да то може мотивисати инвеститоре да се определе за изградњу својих производних погона у нашој радној зони", тврди председник Манчић.

Он је напоменуо и да је у току ове седмице већ имао састанак са једним инвеститором који је заинтересован да искористи погодности које нуди слободна зона.

 "Све је подређено циљу отварања нових радних места и привлачењу инвеститора, домаћих или страних нама је свеједно. Пре два дана смо у Градској кући угостили једног значајног инвеститора који је заинтересован за улагање у нашу општину, а велике су шансе да то буде баш у Блоку 2 "Румске петље", рекао је Манчић и додао да избори неће зауставити инвестициони развој у Општини Рума.

"Радимо свој посао као да избори нису ни расписани. Све се одвија нормалним током. Ми и следеће седмице имамо нове разговоре са заинтересованим инвеститором, тако да у Руми неће бити проблема. Сва улагања много значе за наш град и грађане. Када је један инвеститор спреман да уложи десет или више милиона евра у покретање производње у нашој општини, онда је веома битно да локална самоуправа учини све што је у њеној моћи и обезбеди услове за отварање нових радних места. То управо и чинимо", поручио је први човек румске општине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001