XXXIX седница Општинског већа - систематизација Општинске управе, средства за културу и удружења, медијске теме од јавног интереса

величина слова

11. март 2016.

Opštinsko većeОдлука o изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Општинској управи општине Рума добила је сагласност на данашњој седници Општинског већа.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић напомиње да је ово наставак процедуре, која је започета доношењем Одлуке о максималном броју запослених лица на неодређено време, која је усвојена на Скупштини пре месец дана.

"Ово је следећа фаза у смањењу броја запослених, а паралелно је спроводе и сва јавна предузећа и установе. Усаглашавамо број извршиоца у Општинској управи. Пет радника ћемо прогласити за технолошки вишак и сви они испуњавају услове за пензију, а унутар Општинске управе извршили смо прерасподелу радних места како би она била ефикаснија и боља и са мањим бројем извршиоца", изјавио је начелник Душан Љубишић.

 

Načelnik Dušan LjubišićНачелник Љубишић је најавио у наредних месец дана и рационализацију радних места на одређено како би се она ускладила са максималних 10% од укупног броја запослених на неодређено. Подсетимо, Општинска управа има право да запосли 140 радника на неодређено.

На данашњем заседању Општинског већа усвојене су и измене и допуне финансијских планова ЈП "Водовод", "План", "Гас-Рума" и Завичајног музеја "Рума", а оне су везане за процес рационализације и исплату отпремнина.

Веће је донело одлуку о додели средстава из општинског буџета за пројекте и програме од значаја за Општину Рума из области културе и рада удружења.

За пројекте и програме из културе издвојено је 6.788.920 динара. Новчано је подржан 31 пројекат од 38 колико их се на конкурс јавило.

Када је у питању рад удружења, из општинског буџета биће издвојено 6.385.000 динара. Средства су додељена за 42 удружења од 55 колико их се пријавило на конкурс.

Једногласно је усвојена и Одлука о медијским темама од јавног интереса у области јавног информисања у Општини Рума у 2016. години. Међу темама су: афирмација позитивних вредности и права деце, образовање, социјална политика, промоција здравља, спорта, туризма, смањење незапослености, права потрошача, родна равноправност, положај националних мањина, женско предузетништво, хуманитарне активности, борба против зависности итд. Медијске теме ће постати саставни део Конкурса за суфинансирање јавног интереса у области јавног информација.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001