Проглашена ванредна ситуација на територији Републике Србије

величина слова

11. март 2016.

Након синоћ одржане седнице републичког Штаба за ванредне ситуације и седнице Владе проглашена је ванредна ситуација на целој територији Републике Србије. Одлука је донета као превентивна мера којом ће се олакшати и убрзати деловање свих органа Републике Србије у заштити живота и безбедности грађана и ствари, као и отклањању последица поплава.

По данашњем обавештењу водопривредног предузећа „Галовица“, ниво воде реке Саве је у благом опадању. Забележени водостај на меродавном водомеру Шабац у 7 часова је +515 - у односу на јучерашњи дан водостај је у опадању за 1 цм. Предузете су све потребне и неопходне мере поводом проглашене ванредне одбране од поплава на левој обали Саве у зони Кленка и то: појачано осматрање и праћење кретања водостаја и стања заштитних објеката, редован обилазак свих потенцијално слабих места на одбрамбеном насипу, распоред људства за праћење и отклањање евентуалних појава које могу да угрозе брањено подручје, уградња додатних врећа са песком и допремање механизације за чијим деловањем би се могла јавити потреба.

Комадант општинског Штаба за ванредне ситуације Слађан Манчић нагласио је да ситуација у нашој општини није алармантна, али да је присутан опрез, јер се, како је наглашено, ништа не жели препустити случају. У складу с тим, обавезана су сва предузећа - субјекти од интереса за заштиту и спасавање, да сагледају своје техничке, материјалне и кадровске могућности за извршавање задатака у ванредној ситуацији, а нарочито је скренута пажња субјектима који располажу грађевинском оперативом.

О свим променама ситуације на терену општински Штаб за ванредне ситуације ће благовремено обавештавати грађане путем средстава информисања.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001