Почињу радови на изградњи Кабинета за ветерину и сточарство

величина слова

7. март 2016.

Данас је у Пољопривредној школи „Стеван Петровић Бриле“ у Руми положен камен темељац за изградњу савременог кабинета за ветерину и сточарство. Пројекат је финансиран од стране Општине Рума са 7.200.000,00 динара, Управе за капитална улагања АП Војводине са 12.856.581,87 динара, и Пољопривредне школе са 2.396.492,97 динара. Кабинет ће користити наставни кадар и ученици за извођење практичне наставе за образовне профиле ветеринарски и пољопривредни техничар. Површина овог објекта биће 458,46m². Рок за завршетак радова је 20. мај.

 

Директор школе, Милан Пуповац, изјавио је да ће, ако све буде како је планирано, кабинет бити свечано отворен на Видовдан, на традиционалним Данима поља. „Након грађевинског дела остаје нам да урадимо опремање објекта унутра. Према истраживању тржишта за опрему која је предвиђена пројектом потребно је минимум око 2 и по милиона динара“, рекао је Пуповац.

Председник Општине Рума, Слађан Манчић je нагласио да ће деци која похађају наставу у пољопривредној школи овај објекат омогућити да на квалитенији, адекватнији и бољи начин стичу практична знања. "Улагање у образовање, посебно у пољопривредну струку, је битан фактор да би се пољопривреда у Срему подигла на виши ниво, стога је ово веома значајна инвестиција и за саму школу и њене ђаке, али и за регион Срема уопште“, изјавио је председник Манчић.

Пројектом је предвиђено да буде изграђен кабинет за ветерину, мешаону сточне хране са оставама, узгајивалиште и прасилиште, а планирана је и изградња пратећих објеката попут учионице, санитарних чворова, оставе, канцеларије и ветеринарске амбуланте.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001