На симпозијуму у Грацу промовисана буџетска и инвестициона политика Општине Рума

величина слова

4. март 2016.

Simpozijum u GracuПочетком ове седмице у аустријском граду Грацу одржан је симпозијум, под покровитељством Светске Банке и Аустријског федералног министарства финансија, посвећен самопроцени општинских финансија, намењен локалним самоуправама из земаља југоисточне Европе.

Симпозијум, који је део Програма за Урбано Партнерство (УПП), су водили градоначелници Оклахоме(САД) и домаћина Граца, а српску делегацију су чинили представници шест локалних самоуправа: Панчево, Суботица, Ниш, Шабац, Сремска Митровица и Рума, као једина локална самоуправа са статусом општине.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је изразио велику захвалност што се Рума нашла у одабраном друштву и што је имао могућност да представи потенцијале наше општине.

"Велика ми је част што смо добили позив за симпозијум као једина општина, јер су све остале локалне самоурпаве имале статус града. Циљ симпозијума је било јачање локалних самоуправа, консолидовања локалних финансија, а говорило се и о енергетској ефикасности и другим темама. Представнио сам финансијску ефикасност у раду локалне самоуправе, начин на који смо стабилизовали општински буџет и како смо из минуса дошли до плуса у општинској "каси". Такође, разменио сам искуства са другим локалним самоуправама и могу вам рећи да је наша општине добила позитивну оцену Светске банке, јер ми већ учествујемо у пројектима које та организација финансира", тврди Манчић.

GracПрви човек румске општине искористио је боравак у Грацу и да промовише индустријске зоне и иневестиционе потенцијале Руме.

"Иако то није била главна тема, када сам говорио о стабилизацији општинског буџета и финансијској политици јасно сам ставио до знања, да је главни предуслов свега тога привлачење инвеститора, развијање привреде и отварање нових радних места. Рума има опремљене радне зоне, феноменалан географски положај, Општинску управу која има партнерски однос према инвеститорима и до већег стандарда можемо доћи само ако обезбедимо долазак нових инвестиција", поручио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001