Изабрани најбољи спортисти у 2015. години

величина слова

4. март 2016.

Nagradjeni sportistiСавез спортова Општине Рума уз подршку локалне самоуправе организовао је и ове године свечаност на којој су додељена признања за најбоље спортске резултате појединаца и клубова са територије наше општине у 2015. години.

Признања су додељена у укупно 17 категорија, поред најбољег спортисте и спортисткиње, вредновани су успеси и у радничком и школском спорту, а уручене су и специјалне награде.

Општина Рума је обезбедила новчане награде укупне вредности 230.000 динара, а у име локалне самоуправе на свечаности у Културном центру награђене спортисте је поздравила заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

"Избор најбољих спортиста је манифестација која промовише и велича спорт и даје подршку свим спортовима и дисциплинама. Свим добитницима награда честитам и упућујем им захвалност што достојно репрезентују румску општину, такође желим им много успеха у даљим каријерама. Локална самоуправа ће и даље наставити да пружа подршку спортистима из наше општине", рекла је Марија Стојчевић.

За најбоље спортисте у сениорској конкуренцији су изабрани Дамјан Марковић из савате бокс клуба "Рума" и теквандоисткиња Ирис Јовић Вујаковић из ТК "Змај". Обоје су освајачи прегршт медаља на домаћој и међународној сцени. Освајач бронзаних медаља на Светском и Европском првенству у саветеу у 2015. години Дамјан Марковић истиче да му признање Савеза спортова и Општине Рума представља велику част, али и мотивацију за још преданији рад и спортско усавршавање.

"Доста сам касно почео да се бавим са савете боксом, тек у двадесетој години. Међутим, посвећеним радом сам за шест година стигао до великих резултата. У 2015. сам освојио бронзане медаље на Светском и Европском првенству, а постао сам и првак Балкана. Вишеструки сам првак наше земље и веома сам поносан због данашње награде. Имамо мотив да и после такмичарске каријере останем у спорту, завршим школу за тренере и почнем рад са децом", изјавио је Марковић.

У јуниорској конкуренцији награђени су атлетирач "Руме" Војин Димић и чланица боћарског клуба "Далматинац" Наташа Антоњак. У конкуренцији пионира за најбоље су изабрани атлетичар Немања Стричић и Ана Бјелић џудо клуб "Словен - Рума".

У школском спорту награђене су ОШ "Вељко Дугошевић" и Гимназија "Стеван Пузић", а признања за најбоље пегагоге понели су професори Драган Ника и Вера Милованчевић. Најбоље предузеће у радничком спорту је ЈП "Железнице" Рума, а најбољи појединци у радничком спорту су Татјана Вранеш из Савеза спортова Општине Рума и Владимир Радић из "Печењаре Радић".

Најбољи тренер је Драган Видовић из ЖРК "Словен". Рукометашице "Словена" су најбоља сениорска екипа, док је у мушкој конкуренцији награда припала фудбалерима румског "Првог маја".

За најбољег спортсог радника изабрана је Јованка Ралић из ЖКК "Срем", специјална награда уручена је младом стонотенисеру Јовану Јоцкову из СТК "Рума", док је награда спортска легенда отишла у руке бившег боксера "Словена" и "Црвене звезде" Стевана Бошковића, познатијег под надимком Чварак. За допринос спорту награђен је дугогодишњи атлетичар АК "Рума" Добрица Макуљевић.

На синоћној свечаности уручене су захвалнице локалним и регионалним медијима. Програм доделе признања музички су употпунили тамбураши РТО "Плави чуперак".

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001