Уређење Градске пијаце

величина слова

1. март 2016.

Gradska pijaca projektovani izgledРадови на реконструкцији Градске пијаце у Руми приводе се крају и након завршетка грађани ће добити модеран и уређен пијачни простор у строгом центру града.

Вредност радова је близу 20 милиона динара, а удруженим средствима их финасирају локална самоуправа и ЈП "Комуналац". Председник Општине Рума Слађан Манчић је нагласио да ће након реконструкције продавци и купци на Градској пијаци имати далеко боље услове за трговину.

"Неколико кишних дана донекле је успорило динамику, али смо имали и неке непланиране интервенције. Током радова на пијачном платоу утврђено је да је у једном делу подводно тло и извођач радова је одмах приступио санацији тог проблема, тај део је насут, како би се ојачало земљиште тако да је сам завршетак радова померен за неких седам дана. Уверен сам да ће продавци, али и сви грађани који долазе на Градску пијацу бити задовољни новим условима. Биће постављено 168 тезги, а наткрива се укупно 1.300 квадратних метара", рекао је председник Манчић и додао да ће на делу тротоара, уз плато, бити постављен бехатон.

Поред радова на асфалтирању комплетног платоа, постављању кровне конструкције и санације јавног тоалета, локална самоуправа има у плану да половином маја крене и у адаптацију унутрашњости Тржнице, како би се обезбедила енергетска ефикасност објекта.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001