Премијер Вучић: Нове инвестиције за већи стандард грађана Руме и Срема

величина слова

1. март 2016.

Otvaranje HacinsonaПредседник Владе Србије Александар Вучић је протеклог викенда у Руми изразио задовољство економским развојем румске општине и сремског региона у целини.

Отварајући фабрику "Хачинсон" у радној зони "Запад", премијер Вучић је напоменуо да регион Срема има капацитете да прими још већи број инвеститора. У "трку" за отварање нових производних погона и радних места између Руме, Сремске Митровице и Старе Пазове укључиће се и друге локалне самоуправе из Срема, казао је Вучић.

"За врло кратко време сам у Руми присуствовао отварању "Everrest production-a", "Калцедоније" и сада "Хачинсона", али верујем да ћемо се врло брзо видети поново на отварању фабрике непалског инвеститорa. Очекујем у Руми реализацију и најављених српских инвестиција. Господин Деурић жели да на "Румској петљи" изгради највећу хладњачу у југоисточној Европи, а постоји интересовање и других домаћих инвеститора за значајне пројекте. Пољопривредници из Срема морају имати шансу за бржи и успешнији напредак и драго ми је што идемо у том правцу", рекао је Вучић.

Премијер Вучић је похвалио и финансијско пословање и стабилност општинског буџета у Руми.

"Рума сада има стабилно буџетско пословање, готово свакодневно на рачуну је преко 100 милиона динара, а само коју годину уназад дуг је износио 500, 600 милиона. Значајно је напоменути и да је у Руми умањена стопа незапослености, а нове инвестиције и радна места донеће и већи стандард грађанима", поручио је српски премијер.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001