Економско оснаживање избеглица

величина слова

25. фебруар 2016.

За пројекат економског оснаживања породица избеглих лица на територији Општине Рума Комесаријат за избеглице и миграције РС и румска локална самоуправа су издвојили 2 милиона динара. Пакете помоћи добило је десет породица са пребивалиштем на територији наше општине и тим поводом данас је у Градској кући било уприличено потписивање уговора.

"У пријавама учесници Јавног позива су навели делатност којом се баве, тако да ће се средства за економско оснаживање утрошити за разне намене. Неко је добио пластенике, неко алат за лимарију или опрему за фризерски салон. Углавном су сви добили приближно исти износ средстава, близу 200.000 динара. Износ учешћа Општине Рума је десет одсто", рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Mile ErgaracЈедан од добитника пакета помоћи за економско оснаживање је Миле Ергарац, који у Руми живи од 1995. године.

Миле је добио опрему за фарбање.

"Ово је први пут да добијам помоћ од Општине Рума и КИРС-а. Захвалио бих се још једном на помоћи која ми много значи, верујем у да ћу квалитетније и лакше обављати свој посао. Иначе се бавим аутолимаријом, фарбањем и прањем аутомобила", каже Миле Ергарац, који у Руми живи са супургом и две ћерке.

Potpisivanje ugovoraПакете помоћи за економско оснаживање су добили: Немања Стојисављевић, Сања Крајчиновић, Милорад Гламочић, Слађана Гуглета, Драгана Драгишић, Мирјана Вукадиновић, Миле Ергарац из Руме, Дијана Делић из Буђановаца, Зоран Цветојевић из Павловаца, Далиборка Јаушић из Хртковаца.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001