Грађевински материјал за шест избегличких породица

величина слова

23. фебруар 2016.

Gradjevinski materijalКомесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и Општина Рума заједничким средствима су обезбедили пакете помоћи у виду грађевинског материјала за избегличке породице са пребивалиштем на територији наше општине.

Председник Општине Рума Слађан Манчић потписао је данас у Градској кући са шест породица уговоре о додели пакета грађевинског материјала.

У зависности од потреба корисника вредност појединачног пакета грађевинског материјала је до 550.000 динара.

Potpisivanje ugovora"Помоћ у грађевинском материјалу су добиле три породице из Руме, две из Буђановаца и једна из Хртковаца. Свака од породица је изразила приликом конкурисања своје потребе и надам се да ће, уз заједничку помоћ КИРС-а и локалне самоуправе, овим путем решити своје проблеме, било да је то адаптација или завршетак стамбених објеката. Донирани грађевински материјал је вредан око 3 милиона динара, од чега је 10% обезбедила Општина Рума", изјавио је председник Манчић.                        

Грађевински материјал помоће Стојану Дугошији, који је 1995. године у "Олуји" протеран из Хрватске, да заврши своју скромну кућу.

Gradjevinski materijalСтојан живи у Руми са супругом, болесном ћерком и унуком чији је и старатељ. Каже да без помоћи Комесаријата и Општине не би могао да се скући.

"У тешкој ситуацији, у којој нико од укућана не ради, ова помоћ ми значи пуно. У пакету помоћи је материјал за завршетак кровне конструкције и столарија. Радим за дневницу, знате и сами да се ту јако тешко нешто може уштедети и сам не бих могао завршити кућу", казао је Дугошија.

Пакете помоћи у виду грађевинског материјала су добили: Стојан Дугошија, Ненад Буквић, Милан Карталија из Руме, Недељко Савић из Хртковаца, Јово Хинић и Јасминка Смрзлић из Буђановаца.

Slađan MančićПредседник Манчић је најавио нове активности на пољу решавања проблема избеглих лица који живе у Општини Рума.

"Настављамо добру сарадњу са Комесаријатом и у наредном периоду ћемо доделити 14 сеоских кућа, спремају се нови конкурси за доходовне активности, стога, верујем да ћемо уз подршку и Владе РС помоћи свим избеглим и интерно расељеним грађанима који живе у нашој општини", поручио је председник Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001