Одржана јавна расправа о темама од јавног интереса у области јавног информисања

величина слова

19. фебруар 2016.

Данас је у Градској кући одржана јавна расправа о темама од јавног интереса у области јавног информисања у општини Рума. Циљ одржавања ове расправе, у којој су учествовали представници удружења грађана и друге заинтересоване стране, је утрврђивање листе тема која ће постати део предстојећег конкурса за суфинансирање јавног интереса у области јавног информисања.

Утврђивања јавног интереса спроводи се у три фазе. У првој фази објављује се јавни позив преко кога се грађанима омогућава интерактивана комуникација и предлагање тема пре јавне расправе. У другој фази одржавају се састанци са удружењима грађана на којима се образлажу теме од јавног интереса, док у трећој фази, Општинско веће, на основу спроведене јавне расправе, доноси одлуку о листи тема од јавног информисања.

 

Предраг Вукмирић, секретар СУБНОР-а, изјавио је да је одржавање јавних расправа веома битно. "Рад удружења као и наше борачке организације медији често и добро прате и мислим да су и удружења грађана веома заинтересована за ову јавну расправу", рекао је Вукмирић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001