Нови булдожер за ефикаснији рад ЈП "Комуналац"

величина слова

8. фебруар 2016.

Sladjan MančićВелика обнова механизације у ЈП "Комуналац" приводи се крају. Као што је локална самоуправа и најавила у ово јавно предузеће је стигао нови булдожер - Катерпилар.

ЈП „Комуналац“ је у куповини учествовао са 20 одсто готовински, око 9 милиона динара, док се остатак обавезе измирује на лизинг, на 60 месечних рата.

С обзиром да локална самоуправа редовно измирује све обавезе, јавном предузећу "Комуналац" је омогућено да реализује овако једну вредну инвестицију на одложено плаћање.

Buldožer"Као што смо и најавили у 2015. години да ћемо у великој мери обновити возни парк „Комуналца“, то се управо данас завршава са овим булдожером чија је вредност велика и износи око 140.000 евра. "Комуналац“ који се брине о санирању Градске и 16 сеоских депонија има потребу за оваквом машином. Претходни булдожер у "Комуналцу" је био стар преко 30 година и више био у квару него што је радио. Заиста, велика средства су одлазила на санацију кварова и одржавање, али је јавно предузеће било присиљено и да булдожер изнајмљује од трећих лица. Сигуран сам да ће нови булдожер оправдати очекивања, олакшати рад и допринети бржем и ефикаснијем санирању депонија у граду и на селима", поручио је председник Манчић.

Помоћник директора ЈП "Комуналац" Жељко Дошен истиче да је дотрајала машинерија до сада и била највећи проблем овог јавног предузећа. Он је подсетио да је у 2015. години у модернизацију механизације уложено 40 милиона динара, те да су купљени нови трактор, фреза, аутосмећар.

 

Željko Došen"Са овом куповином ћемо олакшати наш рад на санацији депоније, а оно што је најбитније је да је рата кредита мања од оне рате коју смо издвајали за изнајмљивање булдожера, као и за ремонт. Ово је једна од најмодернијих машина које тренутно постоје на тржишту. Његова вредност је 19 милиона са пдв-ом или 140.000 евра без пдв-а. Набавили смо све што смо планирали у 2015. години. Купили смо једну самоходну косачицу, у плану је још једна и тримери, да би затворили и оне потребе механизације за зеленило, тако да смо подмладили механизацију. Механизација две главне јединице, чистоће и зеленила, које највише имају удела у одржавању града, у просеку је била стара преко 25 година", закључио је Дошен.

Гаранција на нови булдожер је пет година.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001