Од марта много бољи услови на Градској пијаци

величина слова

3. фебруар 2016.

Rekonstrukcija pijaceПредседник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове на реконструкцији Градске пијаце у Руми.

У циљу стварања бољих услова и за продавце и за купце Општина Рума и ЈП "Комуналац" су заједнички уложили близу 20 милиона динара у реконструкцију Градске пијаце.

"Радови се одвијају у неколико фаза и теку планираном динамиком. Тренутно се обављају припремни радови за постављање стубова који ће држати кровну конструкцију. Добио сам информацију од људи из "Комуналца" да је надзорни орган обишао радионицу у Темерину где се ради на кровној конструкцији и да се такође цео посао одвија по плану. Постављањем санитарија завршиће се реконструкција јавног тоалета и он ће се ставити у употребу по окончању целокупне реконструкције", рекао је председник Манчић и додао да грађани Руме заслужују добро уређену пијацу, те стога није било дилеме да ли треба кренути у реализацију овог пројекта.

Obilzak radovaЗавршетак радова се очекује 1. марта, а реконструисана пијаца ће у понуди имати укупно 186 тезги.

Поред асфалтирања комплетног платоа(1.300м2), постављања кровне конструкције и санације јавног тоалета на Градској пијаци ће се мењати и стара водоводна мрежа.

После више година продавци на Градској пијаци су закупили све тезге, каже помоћник директора ЈП "Комуналац" Жељко Дошен и напомиње да ће ускоро кренути и адаптација Тржнице.

 

Radovi na pijaciStubovi"Половином маја планирамо адаптацију унутрашњости Тржнице. Потребно је спустити плафон и урадити изолацију јер је објекат енергетски неефикасан. Очекујем да ћемо до почетка јула имати потпуно нову слику Градске пијаце. Привремено измештени продавци се овде враћају 1. марта и тада ће поново на истој локацији, али у далеко бољим условима, почети са радом Градска пијаца", истакао је Дошен.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001