Почиње тест производња у "Хачинсону"

величина слова

29. јануар 2016.

HutchinsonНаредне седмице у фабрици "Хачинсон" у Руми почиње пробна производња, док се рад пуним капацитетом очекује средином фебруара, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић током јучерашњег заседања Општинског већа.

"Тест производња почиње у току наредне недеље. Ја сам добио информације да је, поред тренутно 55 радника, на обуку у Пољску отишло још 15 људи. По повратку прве групе из "Хачинонове" фабрике у Пољској овде би требало да почне запошљавање преосталих радника и њихова обука ће се организовати у румском производном погону", изјавио је председник Манчић и подсетио да према бизнис плану до 2017. године у румској фабрици француског гиганта посао треба да добије укупно 200 радника.

Вредност инвестиције у Руми је процењена на око 7.300.000 евра, а "Хачинсон" ће у нашем граду производити гумена црева за расхладне уређаје на аутомобилима и њима ће снабдевати реномиране произвођаче попут Мерцедеса, Фиата, Сузукија и Реноа.

Slađan MančićПредседник Манчић је напоменуо и да је ово једна од најбрже реализованих инвестиција у нашој земљи.

"То говори о изузетној озбиљности француског инвеститора, али је и потврда да је Општина Рума прави партнер свима који желе свој капитал да улажу у развој наше општине и отварање нових радних места. Са "Хачинсоном" смо први уговор потписали 8. јула 2015. године и већ након пола године у поменутој фабрици почиње производња. Зато очекујемо и далеко брже запошљавање свих 200 радника, него што је то планирано по бизнис плану", нагласио је Манчић.

Француски гигант не планира да стане само на једној инвестицији у Руми. Добра искуства, сарадња и услови које нуде Општина Рума мотивисали су "Хачинсон" да у Руми у догледно време покрене нову производњу.

"Ја сам на последњој седници Општинског већа обелоданио намере челних људи "Хачинсона" да у нашем граду изграде ново фабричко постојење. Верујем се да ће до тога доћи и у Влади РС смо већ одржали неколико састанака. У прелиминарним разговорима рок за реализацију нове инвестиције је 2020. година, а фабрика би се градила на парцели иза постојећег производног погона. Нова фабрика би у свом раду била везана за производе из првог постројења и по бизнис плану до 2020. године би упослила нових 600 радника", истакао је председник Манчић.

Рума је на прагу реализације још једне велике инвестиције у радној зони "Румска петља". Један значајан инвеститор је заинтересован да у поменутој индустријској зони, на површини од око 6,5 хектара, изгради хладњачу и пратеће објекте за производњу сока.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001