Одржана седница XXXVII Општинског већа

величина слова

28. јануар 2016.

Opštinsko većeОпштина Рума ће и ове године донирати два возила Полицијској станици у Руми. Чланови Већа су једногласно изгласали Предлог Закључка о преносу права јавне својине без накнаде над возилима у корист ПС Рума.

Локална самоуправа је купила нове аутомобиле Шкода Фабиа у вредности од око 2,4 милиона динара.

"Возила су набављена сагласно Програму трошења средстава од новчаних казни изречених по прописима о безбедности саобраћаја на територији Општине Рума за 2015. годину. Како би ова возила могла да се региструју и добију "плаве таблице" морали смо данас на Већу да усвојимо пренос јавне својине. Сигурни смо да ће нови аутомобили добро доћи румској полицији, која се брине о безбедности свих грађана наше општине", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

 

На дневном реду Општинског већа нашле су се и измене и допуне оснивачког акта и статута ЈП "Дирекција за изградњу Руме". Наиме, ово предузеће је проширило делатност, те је било неопходно извршити поменуте измене два документа.

"Дирекција ће бринути у наредном периоду о јавном превозу у Општини Рума. Такође, Државна ревизорска институција је тражила да јавна паркиралишта уђу у надлежност овог јавног предузећа и зато су се поменуте две тачке на дневном реду", казао је први човек локалне самоуправе.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001