Одржана XXXVI седница Општинског већа

величина слова

27. јануар 2016.

VećeНа данашњем заседању чланови Већа подржали су Нацрт Одлуке о јавном превозу путника на територији Oпштине Рума. Шеф Одељења за финансије, привреду и пољопривреду Душан Бараћ је образлагајући Одлуку истакао да је циљ локалне самоуправе да створи нов, модеран систем превоза, који ће бити у служби грађана и одговарати њиховим потребама. На седници Већа се могло чути и да је Елаборат о јавном и приградском превозу показао да се превоз може уредити на далеко организованији начин него што је то до сада би случај.

Једногласно је усвојен и Нацрт Одлуке о спровођењу конкурса за именовање директора Јавних предузећа чији је оснивач Oпштина Рума. Наиме, вд директору ЈП "Стамбено" ускоро истиче мандат, па је потребно расписати конкурс на којем ће се изабрати директор који ће овим предућем руководити у наредне четири године.

На дневном реду Већа се нашао и Предлог Решења о Изменама Плана постављања рекламних паноа за Руму и насељена места Oпштине Рума. На основу тог Предлога један билборд ће се са локације: раскрсница "Петља Инђија - јужни крак", изместити на подручје Источне радне зоне.

Веће је изгласало и ребаланс Програма пословања јавног предузећа за дистрибуцију природног гаса "Гас-Рума" за период 1.1.2016. - 31.12.2016. године. Првобитним програмом нису била предвиђена средства за телеметрију у износу од 3.500.000 динара пошто је набавка требало да се оконча у 2015. години. Како то није случај, било је потребно приступити ребалансу и средства од 3,5 милиона динара за инвестирање у возни парк су преусмерена у корист телеметрије.

Предлог Иницијативе о размени непокретности је такође добио подршку Већа. У питању је размена објекта у власништву Општине Рума у улици ЈНА 106(биоскоп "Техника"), за локал(98) у улици ЈНА 135 и магацин површине 68.

Седницом Већа је председавала заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић, јер је председник Општине Рума Слађан Манчић данас боравио у Борову (Република Хрватска) где је у једној школи присуствовао прослави школске славе Светог Саве.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001