Одржан други састанак пројектног тима за пројекат "Јачање социјалне инклузије особа са интелектуалним и менталним сметњама"

величина слова

21. јануар 2016.

У понедељак, 18.1.2016. одржан је други састанак пројектног тима за пројекат "Јачање социјалне инклузије особа са интелектуалним и менталним  сметњама" који финансира ЕУ у оквиру програма "Подршка социјалној инклузији најугроженијих група, укључујући Роме, кроз увођење разноврсних социјалних услуга у заједници".  Састанку су присуствовали сви релевантни актери за имплементацију пројектних активности, представници општине Рума, Центра за социјални рад и пројектног менаџмента.
С обзиром да је прва планирана активност пројекта, формирање пројектног тима, успешно и ефикасно завршена, разговарало се о наредним активностима. У наредним данима је најважније припремити документацију за јавне набавке и спровести ту процедуру што је могуће брже и професионалније, како би пројектне активности текле несметано и у планираним роковима.  Конкретно, планирана је набавка рачунарске опреме и аутомобила који су неопходни за рад.
Такође, као један од првих корака,  Центар за социјални рад би требао да спроведе општу процену функционалности као и да развије критеријуме за одабир особа са интелектуалним и менталним сметњама којима је услуга Дневног центра највише потребна. 

10, 11, и 12. фебруара је планирана  обука на тему "Успостављање Дневног боравка за особе са интелектуалним и менталним сметњама у заједници"  на којој ће присуствовати представници Центра за социјални рад и представници пројектног менаџмента. У марту је планирана обука под називом "Школа животних вештина" а која је у вези са имплементацијом акредитованог програма за професионалце у вези са проценом и припремом особа са интелектуалним и менталним сметњама за независтан живот у што је могуће мање ограничавајућој околини.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001