Економско оснаживање интерно расељених лица

величина слова

14. јануар 2016.

Paketi pomoćiПредседник Општине Рума Слађан Манчић потписао је данас у Градској кући уговоре о економском оснаживању интерно расељених лица, који имају пребивалиште на територији наше општине. Председник Манчић је уговоре потписао са шест корисника интерно расељених из јужне српске покрајине, а уговором су предвиђени пакети помоћи у износу до 200.000 динара.

"Пакети помоћи су доста слични, јер су породице имале готово идентичне захтеве и они са махом односе углавном на пољопривреду. Пет од шест породица је добило опрему за подизање пластеника, моторне тестере, фрезе и друге алате намењене за пољопривредну производњу, у зависности шта је коме неопходно. Један пакет је за опремање зубне ординације. Нама је драго што заједно са Комесаријатом можемо да помогнемо тим људима који су овде, како сами кажу, углавном дошли без ичега. Види се да су то све честити и вредни људи који хоће да раде и верујем да ће пројекат економског оснаживања дати резултате", изјавио је председник Манчић.

Нада Васић из Косовске Каменице једна је интерно расељених особа која је конкурисала за пластеник, како би покренула сопствену производњу поврћа и воћа. Ово јој није први пут да добија помоћ Комесаријата за избеглице и миграције и Повереништва у Општини Рума.

Nada Vasić"Веома смо захвални на помоћи, трудимо се свим силама да зарадимо и прехранимо породицу. Живимо у Добринцима кућу и грађевински материјал смо добили такође на претходним конкурсима. Са пластеником нам се пружа шанса да решимо егзистенционално питање и још једном хвала", казала је Нада.

Пакете помоћи су добили и Славиша Бурсаћ, Драгица Рибаћ, Добривоје Рибаћ, Александра Антић и Биљана Педић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001