Весело на дочеку Православне Нове године у Руми

величина слова

14. јануар 2016.

Nataša BekvalacВише хиљада Румљана окупило се синоћ на Градском тргу где је локална самоуправа традиционално организовала дочек популарне Српске Нове године. Разноврстан музички програм привукао је људе свих генерација. Прослава је почела познатим тамбурашким нотама у изведби ГТО "Бранко Радичевић", сјајну атмосферу мешавином модерног и етно звука увеличали су чланови бенда "Врело". Аплаузима је награђен наступ славонско-крајишког бенда "Црни бисери", који је у свој репертоар уврстио и познате хитове народне музике.

У Православну Нову годину, по јулијанском календару, Румљани су ушли уз тонове песама једне од најпопуларнијих српских певачица Наташе Беквалац.

Foto Star Као што је и најавила, Наташа овога пута није изводила само своје песме, те су Румљани са њом заједно певали и хитове Цеце, Аце Лукаса, Северине, Весне Змијанац...

Традиционално у поноћ грађани су уживали у новогодишњем ватромету, а након тога свештенство румског намесништва Српске православне цркве је служило молебан.

Весеље је настављено Наташиним поновним изласком на бину. Прослави Православне Нове године су присуствовали и челни људи локалне самоуправе предвођени председником Општине Рума Слађаном Манчићем.

На Градском тргу је био обезбеђен и ограђен простор предвиђен за бацање петарди, чега се велики број грађана придржавао.

На задовољство организатора цео дочек је протекао безбедно и дежурне екипе румског Дома здравља нису имале повећан број интервенција.

Слике дроном: Foto Star Ruma

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001