Резултати 5. Купа нација - осам медаља за Србију

величина слова

13. јануар 2016.

Reprezentacija SrbijeРепрезентација Србије завршила је свој наступ на 5. Купу нација са билансом од једне златне и седам бронзаних медаља. По четири медаље освојиле су и сениорке и јуниорке наше репрезентације.

Најсјајнију медаљу освојила је најбоља боксерка овогодишњег Купа нација Милена Матовић, док су бронзане медаље припале Јованки Радуловић, Тамари Милорадовић и Марија Петковић. У млађим категоријама бронзаним медаљама су се окитиле Анђела Грмуша, Александра Рапајић, Катарина Ђуровић и Анђела Бранковић. Селектор српске репрезентације Марко Тубић истиче да су медаље потврда квалитета нашег женског бокса, али да је могло и боље. "Иако се женски бокс још увек развија у Србији девојке су показале огроман потенцијал. Директне судијске одлуке на штету српских боксерки у бар четири елиминационе борбе су онеогућиле још већи успех, но, свакако морамо бити задовољни учинком. Милена Матовић је доказала о каквом таленту је реч и заслужено је својим наступом засенила све остале такмичарке", рекао је Тубић.

У Руми је од петка 8. јануара па до уторка 12. јануара одржано укупно 157 борби, а највише одличја освојила је репрезентација Русије: 14 златних, 5 сребрних и 5 бронзаних медаља. Рума је угостила близу 30 репрезентација из целог света и доказала да уме да организује велика такмичења на највишем могућем нивоу, сматра председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Сви учесници овог турнира, а било их је скоро 400 у нашем граду, су похвалили организацију турнира. Ми смо се потрудили да град прикажемо у најбољем могућем светлу, да промовишемо наше туристичке потенцијале. Спорт зближава људе и зато нам је веома драго што смо изабрани да будемо домаћини Купа нација. Још увек је рано говорити о наредној години и треба пустити да се слегну утисци, но, свакако је Рума заинтересована да и следеће године у спортској хали окупи најбоље боксерке света", изјавио је први човек локалне самоуправе.

Директор Војвођанског боксерског савеза и један од најбољих српских боксера свих времена Тадија Качар тврди да су се, изузев такмичарки из Сједињених Америчких Држава, у Руми надметале тренутно најбоље светске боксерке.

"Овде имамо барем десет првакиња света и исто толико континенталних шампионки. Надам се да ћемо се ми у наредним годинама још равноправније укључити у борбу за медаље, јер је Србија спортска нација и ми то сигурно можемо. Ако наредне године поред Милене Матовић будемо имали још неколико боксерки у финалу то ће бити знак да идемо у добром правцу", поручио је прослављени српски боксер, освајач сребрне олимпијске медаље.

Резултати финале

Резиме такмичења

 

 

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001