Милена Матовић апсолутна победница 5. Купа нација у боксу

величина слова

12. јануар 2016.

Сјајна српска репрезентативка Милена Матовић маестралним наступом у финалу засенила је све учеснице овогодишњег 5. Купа нација у боксу за жена. Она је, поред златне медаље у сениорској конкуренцији до 64 кг, заслужено проглашена и за најбољу такмичарку од стране стручног жирија.

Нашој репрезентативки из Жабља снажну подршку током финалне борбе пружила је румска публика и како сама каже помогла јој да пружи свој максимум, па и више од тога. Милена је у финалу савладала квалитетну тaкмичарку из Казахстана Мадину Нуршајеву.

„Хвала публици на навијању које ме је погурало ка тријумфу. Остварила сам свој циљ, а то је била златна медаља. Нећу на овоме стати, вредно ћу тренирати за предстојеће Светско првенство, на коме ћу, са мањом килажом, јурити пласман на Олимпијске игре. То ми је сан и даћу све од себе да га остварим. Још једном хвала свима на подршци, борила сам се против најбоље такмичарке у овој категорији и то тријумф чини већим“, изјавила је непосредно након финалне борбе Милена Матовић, деветнаестогодишња боксерка БК „Шајкаш“ из Жабља.

Укупни победник такмичења је репрезентација Русије са 14 златних и 5 сребрних медаља. Руска селекција је била најбоља у јуниорској конкуренцији, док су у конкуренцији сениорки најбоље биле боксерке из Индије.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001