Articles

Пријем за учеснике 5. Купа нација

величина слова

11. јануар 2016.

Prijem u Gradskoj kućiПредседник Општине Рума Слађан Манчић организовао је данас у Градској кући пријем за учеснике међународног турнира 5. Купа нација у боксу за жене. Представници тридесетак репрезентација су се захвалили првом човеку румске општине на топлој добродошлици и истакли да се од самог доласка у Руму осећају као код куће. Супервизор турнира Сергеј Кебел из Белорусије сматра да се Рума као домаћин представила у најбољем могућем светлу, али и да град има потенцијала да организује велике, међународне турнире.

"Сјајно организован турнир, где се домаћин потрудио да се све екипе осећају пријатно у Руми, али уједно је и испунио високе захтеве такмичења. Надам се да ће Рума бити у прилици да организује Светско првенство за млађе категорије и то ћу топло препоручити Боксерској федерацији", рекао је Кебел.

 

Боно Бошњак члан Извршног одбора Европске боксерске федерације и председник Хрватског боксерског савеза, није изненађен гостропримством у Руми.

"Познајем ово поднебље, много пута сам за време старе Југославије долазио у Руму, у два наврата сам боксовао за шабачку "Мачву", тако да знам да људи овде имају поштовања за врхунски спорт и да воле бокс. Овде као и на простору бивше државе женски бокс је тек у свом зачетку, али сматрам да су Румљани имали могућност да виде каквим талентима располаже ваша репрезентација", истиче Бошњак.

У свом обраћању, председник Манчић се захвалио свим репрезентацијама што учествују на 5. Купу нација у Руми.

"Најбитније да су наши гости задовољни, тачније, да су одушевљени организацијом. Сви истичу да је турнир на нивоу Светског првенства и то нас веома радује. Није мала ствар угостити тридесетак репрезентација, то је готово 400 људи у нашем граду. Рума се потрудила да промовише праве спортске вредности, туристичке потенцијале и верујем да смо у томе успели", изјавио је председник Манчић.

Вођа репрезентације Русије Николај Кипкало је председнику Манчићу уручио бабушку, традиционални руски поклон.

Директор турнира Јовица Панић је напоменуо да Боксерски савез Војводине размишља да и наредне године домаћинство повери нашем граду.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian