Све је спремно за 5. Куп нација у женском боксу

величина слова

5. јануар 2016.

Jovica PanićРума ће од 7. до 13. јануара бити боксерски центар света. Нашем граду је поверена организација 5. Купа нација за жене у боксу, а овогодишње такмичење је оборило све рекорде по бројности, те у Руму долазе делегације из тридесет земаља света, са око 380 учесника. У Спортском центру "Рума" припреме за ово велико такмичење се приводе крају и како каже директор турнира Јовица Панић (Боксерски савез Војводине) све ће бити спремно за предстојећи боксерски спектакл.

"Очекује нас врхунски женски бокс у Руми. Долазе нам најјаче светске репрезентације, девојке које су учествовале на претходној Олимпијади у Лондону и освајале медаље. Општина Рума је показала велику професионалност и ово такмичење, које је после Светског првенства најјаче у женском боксу, ће протећи на једном врхунском нивоу. Оно што је веома важно напоменути је и да је захваљујући напорима локалне самоуправе и Боксерског савеза улаз на све мечеве бесплатан. Позивам све љубитеље спорта из целе Србије да дођу у Руму и уживају у вансеријском боксу. Просто реноме такмичарки, које нам долазе са пет континената, гарантује тако нешто", изјавио је Панић.

Kup nacijaНеколико селекција је већ стигло у Руму, а остатак је на путу и у наш град стиже данас и сутра. Саме борбе су на програму од 8. до 12. јануара. Првог дана програм почиње у 15 часова, док ће се осталих дана борбе у рингу водити у терминима од 11 и 16 часова. Свечано отварање је у петак 8. јануара од 17:30 часова, а финални мечеви почињу 12. јануара у 14 часова.

Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да ће наш град имати велики бенефит од организације овог турнира. Сви смештајни капацитети у граду су попуњени, а за потребе турнира је обезбеђен и рекордан број волонтера. Очекује се долазак великог броја амбасадора и спортских радника из Србије.

"Наредних неколико дана у Руми ћемо имати свет у малом. Тридесетак репрезентација, са квалитетним такмичаркама ће сигурно привући публику и искористио бих ову прилику да позовем све грађане наше општине да испрате овај турнир и уживају у врхунском спорту. Велики број институција и установа је укључен у организацију овог турнира и свима сам им веома захвалан. Посебно бих се захвалио волонтерима из Црвеног крста, ученицима основних и средњих школа, који ће помагати нашим гостима. За потребе овог турнира је ангажовано преко 100 волонтера, што је далеко већи број него што је то до сада био случај на овом турниру", рекао је председник Манчић.

Директор турнира Јовица Панић изразио је захвалност и Министарству спољних послова и полицији, јер су се потрудили да све земље добију визе за ово такмичење. Наша репрезентација броји 17 такмичарки, а поред селектора Марка Тубића са девојкама ради и кубански тренер Луис Перез.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001