Одржана XXXIV седница Општинског већа

величина слова

29. децембар 2015.

VećeГлавни разлог за сазивање јучерашње седнице било је усвајање Предлога Правилника о начину и поступку остваривања права на доделу средстава из буџета Општине Рума за програме и пројекте из области спорта од значаја за Општину Рума, којим је омогућено расписивање конкурса у овој години, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Што се тиче самих услова конкурса, није било измена у односу на претходну годину, али је Правилником предвиђено да се у текућој години расписује конкурс за наредну", рекао је Манчић и нагласио да ће у наредној години бити више средстава за област спорта.

"Ове године смо из буџета спортским клубовима делили 20 милиона динара, сада је та цифра за још 5 милиона увећана. 6 милиона је издвојено за закуп сале, а новина је 10 милиона динара за одржавање спортске инфраструктуре и та средства ће ићи преко "Дирекције за изградњу Руме". Дакле, на овај начин локална самоуправа ће уложити укупно 41 милион динара за област спорта у 2016. години", казао је Манчић.

 Веће је усвојило и неколико промена буџетских апропријацима, чиме су се средства која неће бити утрошена у овој години, пребацила на позиције где могу да се искористе до краја године. Веће је подржало и Нацрт Одлуке о изради Измена и допуна Плана Генералне регулације насељеног места Добринци.

Усвојена је и жалба Бранислава Коњевића у вези са Решењем о одбијању захтева за привремено искључење са система даљинског грејања.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001