Састанак на тему јавног превоза у Општини Рума

величина слова

23. децембар 2015.

ElaboratПрезентација Елабората о јавном градском и приградском превозу путника на територији Општине Рума одржана је данас у Градској кући. Данашњој презентацији су присуствовали представници Савета за безбедност саобраћаја и јавних предузећа са територије Општине Рума. Начелник Општинске управе Душан Љубишић је оценио да се проблематици јавног превоза по први пут приступа на један одговоран и смислен начин.

"Линије које су на компентентан и стручан начин дефинисане су заправо предуслов да кренемо у поступак јавне набавке. Цену самог превоза следеће године ћемо тек да видимо. Сада је на стручним службама Општине Рума и стручним службама јавних предузећа да даље уобличе поступак и начин спровођења овог Елабората. Сам Елаборат коштао је 1.700.000 динара што је реална цена за овако озбиљан документ ", изјавио је Љубишић.

Mirko Vučinić

Елаборатом су предвиђене нове трасе, начин управљања системом јавног превоза и нови тарифни систем. Елаборат је израдио Центар за вештачење и процене, а сам Елаборат је презентовао Мирко Вучинић који је и учествовао у изради Елабората.

"Елаборатом смо предложили покривање новом линијом Лењинове улице у Руми. Линија ће ићи из Малих Радинаца и искључиваће се на пут Рума - Ириг, Иришком улицом, тако да ће и тај северни део града бити по први пут покривен градским и приградским превозом. Планирали смо и нову трасу линије из Павловаца која ће ићи поред Дома здравља до улице Владимира Назора. Предвиђено је увођење и линије за индустријску зона поред ауто-пута", рекао је Вучинић и наговестио ниже цене карата него што је то до сада био случај.

"Нови тарифни систем је зонски конципиран (4 зоне) и донеће ниже цене карата, како појединачне тако и месечне карте. По зонама ће карте бити тарифиране по 50, 100, 140 и 170 динара. За привредне субјекте су предвиђене и додатне повољности при куповини месечних карата", истакао је Вучинић.

Dušan LjubišićЕлаборатом су предвиђена и нова стајалишта. "Због увођења нових линија једна од ствари које су битне у Елаборату је изградња аутобуских стајалишта у индустријској зони "Запад". То је пре свега питање безбедности због све већег броја људи који тамо раде. Лењинова улица је укључена у улице којима ће редовно саобраћати градски превоз, дакле и ту постоји потреба да се одговарајућа инфраструктура изгради и то ће бити учињено у наредном периоду", закључио је начелник Љубишић.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001