Успех ученица "Душанове школе" на такмичењу из ритмичке гимнастике

величина слова

23. децембар 2015.

Фотографије са такмичењаСавез за школски спорт Војводине реализовао је у оквиру пројета „Школски спорт плус“, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, такмичење из ритмичке гимнастике које је одржано 21. децембра, у Спортском центру „Ђачко игралиште“ у Новом Саду.
У Основној школи "Душан Јерковић" у Руми у протеклом полугодишту заживела је секција ритмичке гимнастике. Овај веома леп спорт дуго није налазио простора у школским салама, али је школа "Душан Јерковић" омогућила простор намењен секцији ритмичке гимнастике. Прво полугодиште девојчице су вредно вежбале па ни резултати нису изостали.

У конкуренцији 102 такмичарке из 21 школе девојчице из Руме освојиле су запажене резултате.

Ученице седмог и осмог разреда заузеле су друго место у екипној конкуренцији. Екипу школе представљале су Дејана Лазовић, Ана Јеремић,  Љерка Риферт и Татјана Репајић.
У конкуренцији петих и шестих разреда, екипа "Душанове школе" освојила је прво место и то у саставу: Невена Новаковић, Наташа Мирковић, Александра Садрија и Тара Самарџић.
У појединачном пласману Невена Новаковић је освојила прво место.
У појединачном пласману за трећи и четврти разред, друго место освојила је Сара Гаковић. Екипу су чиниле и Милица Држајић, Милана Тркуља, Милица Вукелић.

Екипе су водиле професор физичког васпитања Љиљана Орловић и наставник разредне наставе Светлана Мишљановић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001