Потписан уговор о имплементацији два пројекта

величина слова

22. децембар 2015.

Фотографија са састанкаПредставници општине Рума јуче су потписали уговор са Делегацијом Европске Уније у Србији о финансирању и имплементацији два пројекта у оквиру другог позива ИПА Социјална инклузија. Подсетимо да је у оквиру првог позива социјалне инклузије општина Рума опремила просторије Дневног боравка и обезбедила ту услугу деци и младима са сметњама у развоју.
У оквиру актуелног позива и кроз пројекат под називом "Јачање социјалне инклузије одраслих са сметњама у развоју", општина Рума ће у сарадњи са Центром за социјални рад општине Рума, између бројних активности, проширити услугу Дневног боравка за горе поменуту групу. За то ће јој од Европске Уније бити обезбеђена средства у износу од 197.575,08 евра.
Други пројекат под називом "Више искуства за више могућности - јачање социјалне инклузије и запошљавања Рома" ће бити финансиран од стране Европске Уније у износу од 130.953,22 евра. Циљ општине Рума и њених партнера на пројекту, Удружења Рома Руме и Кровне организације младих Србије, биће да обезбеде боље услове за запошљавање младих Рома кроз обуке за проналажење посла и кроз програме радне праксе обезбеђене у јавним предузећима општине.
Како би се што боље припремили за прве пројектне активности, представници општине Рума и њихових сарадника и партнера су одржали први састанак пројектног тима на коме се разговарало о предлогу акционог плана и важним ставкама из потписаних уговора.
Више информација о пројектима можете добити у просторијама Повереништва за избеглице општине Рума на броју: 478-800, локал 222 или у просторији Канцеларије за локални економски развој, на броју 433-518.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001