Акција пошумљавања у Општини Рума

величина слова

15. децембар 2015.

Branko Mandić i Slađan MančićНа више локација у Општини Рума данас је почела акција пошумљавања. Акцију финансира локална самоуправа која је обезбедила листопадне и зимзелене саднице за све месне заједнице у Општини Рума. Први човек румске општине Слађан Манчић је данас обишао радове у Руми и Путинцима.

"Обезбедили смо око 2.500 садница четинара, листопадног дрвећа, крупног и ниског растиња, јавора, јасена, цера, храста и других врста дрвећа. Све месне заједнице су покривене. Већина њих почиње данас са садњом. У току ове недеље очекујемо да се акција заврши. У самом граду се пошумљава део око базена у Борковцу, површине око вртића, паркова, спортских терена, у појединим улицама као што је Планинска. Ко код је изразио потребу за одређеним бројем садница свима смо изашли у сусрет", изјавио је председник Манчић.

У Путинима се пошумљава парк, који је од центра села удаљен око 700 метара и простире се на око два хектара. Парк је и омиљено место окупљања Путинчана, а сада ће бити богатији за преко 150 нових садница, каже председник Савета МЗ Путинци Бранко Мандић.

"Настављамо са уређењем нашег парка. Ми смо овде већ направили један леп амбијент, опремили смо игралиште за децу са тобоганима, клацкалицама, љуљашкама, а у плану је и спортски терен за одбојку на песку. Хвала локалној самоуправи на свесрдној подршци. Савет МЗ Путинци је хтео да крене и са озелењавањем, јер овај парк за мештане представља "плућа Путинаца". Добили смо од Општине Рума довољан број најразличитијих садница и зимзелених и листопадних, док ћемо тује посадити у центру села", рекао је Мандић.

Председник Манчић је похвалио рад Савета МЗ Путинци јер свој парк претварају у право излетиште.

"Овај парк је право место за одмор, у коме сви мештани, а посебно деца, могу квалитетно провести своје слободно време. Сада је у току пошумљавање дела парка који је без стабала, што ће употпунити пријатан амбијент. Ми ћемо им свакако и убудуће пружати подршку и у материјалном, моралном и сваком другом смислу", поручио је председник Манчић.

За куповину садница Општина Рума је издвојила око 1.570.000 динара.

"Тендер је био 2,5 милиона динара, међутим, цена за коју смо добили ових 2.500 садница је 1.570.000 динара, што је на нашу срећу много повољније у односу на неке раније садње и тендере које смо спроводили. Важно је да кажем да сама садња неће коштати грађане Општине Рума и да су на том послу волонтерски ангажовани људи из јавних предузећа и установа, исто тако је акција организована и у сеоским срединама", нагласио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001