Непалска компанија на пролеће почиње изградњу фабрике тестенина у Руми

величина слова

14. децембар 2015.

Potpisivanje ugovoraУ индустријској зони "Румска петља" ускоро ће почети изградња фабрике за производњу тестенина. Реч је о непалској компанији "Cinnovation group", значајном инвеститору на светском плану, који послује у оквирима азијског конгломерата "Бинод групе", чији је власник милијардер Binod Chaudhary.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је данас са Зораном Дражетом директором компаније "IN connect" , која је заступник "Cinnovation group-a" у Србији, потписао уговор о продаји 9,5 хектара земљишта у радној зони "Румска петља".

"На моје задовољство стварају су се услови да почне изградња фабрике за производњу тестенина, нудли, крекера и осталих њихових производа. Вредност парцеле коју смо продали непалској компанији је 51.709.320 динара, од тога 20 посто аванса је већ уплаћено при самој лицитацији, а за остали део новца рок уплате је осам дана. Још једном се захваљујем госпођи Перко и господину Дражети(директори "In connecta-a") на пожртвованости, ангажовању и труду који смо заједно уложили не би ли ову инвестицију довели на територију наше општине, а самим тим смањили и број незапослених. У овој компанији посао ће добити велики број незапослених људи из наше општине и полако идемо ка циљу, а то је да искоренимо незапосленост и подигнемо животни стандард свих грађана", изјавио је председник Манчић.

Непалска компанија се бави низом привредних и економских делатности и распрострањена је у целом свету. Овај производни погон у Руми биће прва фабрика овог конгломерата у Европи. Инвеститор ће у производњи користити све потенцијале сремске житнице, а фабрика ће бити извозно орјентисана и пласираће готово све своје производе на инострано тржиште. Директор "In connecta" Зоран Дражета истиче да ће сама изградња фабрике почети на пролеће.

Zoran Drazeta i Sladjan Mancic"Користимо ову зимску грађевинску паузу да завршимо послове око планске документације, а са првим топлим данима на пролеће крећемо у изградњу наше фабрике. Према бизнис плану ми на једној производној линији планирамо запошљавање 409 радника, међутим, планови непалске компаније су далеко већи. Тренутно анализирамо тржиште, поред Европе имаћемо проходност и ка Русији и Турској, а самим тим расте и вероватноћа за покретање нових производних линија и на задовољство свих нас упошљавања нових радника. Сматрам да ће у Руми радити вишеструко више људи него што је то био првобитни план", нагласио је Дражета.

Он се данас захвалио на подршци Влади Републике Србије и Општини Рума јер су се максимално потрудили да увере "Cinnovation group" да је радна зона "Румска петља" идеална локација за прву инвестицију непалске компаније у Европи.

"Cinnovation group" ће своје погоне за производњу тестенина изградити у Блоку 4 "Румске петље" на површини од 18,5 хектара. Инвеститор се обавезао да ће до краја 2016. године уложити 8.5 милиона евра, а у наредне четири године вредност инвестиције би требала да износи нешто преко 13 милиона евра.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001