При крају шљунчење атарских путева у румској општини

величина слова

10. децембар 2015.

Slađan MančićОпштина Рума је у новембру кренула у реализацију пројекта ревитализације мреже атарских путева и овај посао шљунчења се полако приводи крају.

У зависности од стања у атару за насипање путева се користе негде ризла, негде шљунак, а дебљину слоја такође диктирају услови на терену.

"Шљунчење атарских путева иде планираном динамиком. Завршено је насипање у Вогњу и Кленку, пре тога шљунчење атарских путева је обављено и у Краљевцима, Жарковцу и Путинцима. Ове седмице почињу радови и у Грабовцима. У плану је санација мреже атарских путева и у Стејановцима и на ободима самог града, а ту приоритет имају они атарски путеви који се наслањају на регионални пут М-21", рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Asfaltiranje Први човек локалне самоуправе сматра да ће се цео посао завршити до краја децембра. За шљунчење је из општинског буџета издвојено око 20 милиона динара. Председник Манчић се осврнуо и на асфалтирање улица у румској општини.

"Радимо делове улица који никад нису били асфалирани или је сам коловоз био у веома лошем стању. Завршено је асфалтирање у Добринцима, у ромском насељу у Кленку, у Хртковцима. Такође, имамо захтеве и за асфалтирање делова улица у Платичеву и Путинцима. Тај уговор преносимо и на наредну годину, тако да у случају лоших временских услова, асфалтирање ће се обавити на пролеће", нагласио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001