Након празника почиње реконструкција Градске пијаце

величина слова

9. децембар 2015.

Konferencija Došen i MančićОпштина Рума и ЈП "Комуналац" заједничким средствима ће реконструисати Градску пијацу. Тендер за тај посао је завршен, рок за жалбе је истекао и Општина Рума је потписала уговоре са извођачима. Тим поводом данас је у Градској кући одржана конференција за медије на којој су говорили председник Општине Рума Слађан Манчић и помоћник директора у ЈП "Комуналац" Жељко Дошен.

Први човек локалне самоуправе напомиње да је након разговора са људима који продају на пијаци, донета одлука да радови на реконструкцији пијачног простора почну половином јануара.

"Били смо спремни да са радовима кренемо већ 12 децембра, међутим, услишили смо молбе људи који продају на пијаци и због очекиваног повећаног пазара у празничним данима, одлучили смо да се са радовима крене половином јануара. Тачније, продаја на Градској пијаци ће се обављати до 12. јануара, затим следи припрема терена, док сами радови на постављању кровне конструкције и асфалтирања пијачног простора почињу 15. јануара и рок за завршетак је 30 радних дана", поручио је председник Манчић.

На тендеру је добијена и нешто нижа цена него што је била првобитна процена, те је цео посао вредан око 15,5 милиона динара без ПДВ-а, а заједнички(50:50%) га финансирају Општина Рума и ЈП "Комуналац".

Извођач радова на надстрешници и наткривању пијаце је фирма "ГАТ" из Новог Сада, асфалтирање је поверено предузећу "Сокак агрегати" из Руме, док ће реконструкцију јавног тоалета на пијаци обавити ЗПР "Сава" из Хртковаца.

За време трајања радова пијачари ће са Градске пијаце бити измештени на спортске терене у румском насељу "Брег". Сви они који плаћају закуп имаће своју тезгу и на привремено формираној пијаци, преко пута ОШ "Иво Лола Рибар", тврди Жељко Дошен.

 

Pijaca Ruma"Поред 88 закупаца тезги, првенство ће имати и сви они људи који свакодневно плаћају пијачарину, јер ми и њих сматрамо за наше кориснике. Након реконструкције Градска пијаца ће имати у понуди 168 тезги, биће наткривено укупно 1.300 квадратних метара и добићемо једне далеко боље услове и за продавце и за купце", рекао је Дошен и додао да ће први радови кренути већ 15. децембра.

"Радови на реконструцији јавног тоалета почињу 15. децембра и не представљају никакву сметњу за нормално функционисање пијаце. Зато том послу приступамо одмах, а рок за завршетак радова на тоалету је 20 дана. Важно је рећи и да реконструкција пијаце не угрожава рад Тржнице и да ће она бити доступна грађанима све време", истиче Дошен.

Из ЈП "Комуналац" поручују и да улична продаја у ЈНА улици неће бити дозвољена.

"У сарадњи са комуналном инспекцијом и полицијом нећемо дозволити уличну продају за време ових радова. Дакле, продаја може да се одвија на спортким теренима "Брег", али и на девет тезги које ће ускоро бити постављене код Дома здравља", закључио је Дошен.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001