Articles

Асфалтирање улице у Добринцима

величина слова

2. децембар 2015.

Radovi u DobrincimaМештани дела Гробљанске улице у Добринцима живе већ скоро пола века без асфалта. У том делу Добринаца налази се око 15 домаћинства, која се махом баве пољопривредом и чији је сввакодневни живот отежан, због неасфалтираног пута. То се нарочито испољава у зимском периоду каже Анђелко Јурашин, један од становника Гробљанске улице у Добринцима.

"Киша, снег, блато, бљузгавица онемогућују нормалне услове живота. Ја у овој улици живим од 1995. године, али неки од мојих комшија асфалт чекају већ пет деценија. Изузетно се радујем овим радовима, јер смо блатом били одвојени од остатка села", каже Јурашин.

Grobljanska ulicaУкупно се асфалтира око 500 метара улице, ширина коловоза ће бити три метра, а из општинског буџета је издвојено нешто преко четири милиона динара. Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да то нису велика средства, а да су људима који живе у овој улици ово изузетно значајни радови.

"За мештане овог дела улице ово су заиста дуго очекивани радови. У разговору са Добринчанима сам чуо да неки мештани асфалт чекају већ 50 година, што је заиста невероватно. Ја сам захтев од МЗ Добринци за асфалтирање ове улице примио пре три месеца и на задовољство мештана данас су почели радови", казао је Манчић.

Председник Манчић је најавио и ново улагање у путну инфрастуктуру у Општини Рума.

Predsednik Mančić"Сутра креће асфалтирање по једне улице и у Жарковцу и Краљевцима. Настављамо да инфраструктурно недоречене улице доведемо у пристојно стање. То ћемо чинити и у наредној години, а ја сам већ најавио да ће у општинском буџету бити далеко више средстава за ту намену", изјавио је први човек румске општине.

Подсетимо, јуче је одржан састанак председника Манчића и председника месних заједница у Руми, на коме су локалној самоуправи саопштени приоритетни радови за наредну годину.

"Уважили смо скоро све захтеве месних заједница, могу слободно рећи преко 90 одсто њихових предложених пројеката смо подржали и реализоваће се наредне године. Преко 600 милиона динара ћемо уврстити у пројекцију буџета за 2016. годину и та средства ће се пласирати у путну инфрастуктуру, реконструкцију објеката, улагање у школе, домове културе, амбуланте, месне канцеларије и друге намене којима желимо да побољшамо квалитет живота свих грађана румске Општине", нагласио је Манчић.

Đorđe TomićПрема речима председника МЗ Добринци Ђорђа Томића у 2016. години ће у ово село бити уложено преко седам милиона динара, а поред текућих поправки и одржавања планира се реновирање терена за мали фудбал иза Дома културе, уређење четири аутобуска стајалишта и привођење намени сеоске капеле.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001