Регионални водовод за боље водоснабдевање у Срему

величина слова

2. децембар 2015.

RRA SremРегионална развојна агенција "Срем" организовала је данас у Градској кући у Руми презентацију пројекта "Регионални водоводни систем Источни Срем". Уз присуство представника локалних самоуправа у Срему и водоводних предузећа, стручњаци из Водопривредног института "Јарослав Черни" презентовали су Генерални пројекат и Претходну студију оправданости водоводног система "Источни Срем".

Такође, представници Завода за урбанизам Војводине су говорили и о активностима на изради Просторног плана подручја посебне намене регионалног водоводног система "Источни Срем".

Директор РРА "Срем" Милан Мирић сматра да је у питању статешки важан пројекат за цео регион.

 

"Предмет овог пројекта није само регионални систем већ и локални водоводи, који се морају, за потребе новог система, припремити, реконструисати и оспособити за прихват воде из регионалног водоводног система "Источни Срем". Мислим да смо испоштовали концепт саме водопривредне основе која каже да су регионални системи апсолутно пожељни и да допуњавају локалне водоводне системе и да никакав конфликт интереса не постоји у смислу развоја локалних и развоја регионалног система", поручио је Мирић.

Председник Општине Рума Слађан Манчић напомиње да иако наша општина има најстабилније водоснабдевање у Срему, мора се мислити дугорочно и у будућности обезбедити квалитетну и питку воду за све становнике Срема.

Sastanak u Gradskoj kuci"Ми смо препознали значај овог пројекта Регионалне развојне агенције Срем. Без обзира што ми вероватно имамо најстабилнију ситуацију што се тиче водоснабдевања у Срему морају се уложити напори за развој регионалног система водоснабдевања. Удружен Срем као о регија може лакше до европских фондова, а на тај начин би дугорочно обезбедили свима у Срему, не само Општини Рума, квалитетну и питку воду у потребним количинама", рекао је Манчић.

Рума је важна стратешка тачка у пројекту, јер се главно извориште ("Хртковачка драга“) налази на њеној територији.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001