Завршена званична посета Немачкој

величина слова

28. новембар 2015.

Poseta NemackojПосетом Универзитету и Индустријској комори у Оснабрику јуче је завршен званични део посете делегације Општине Рума немачком граду Берзенбрику.

За делегацију Општине Рума, коју предводи председник општине Слађан Манчић, на Универзитету у Оснабрику је приређена презентација програма факултета и департмана овог престижног универзитета, а затим и обилазак експерименталне лабораторије и огледних башти Пољопривредног факултета у овом граду.

По завршетку посете овој високошколској установи уследио је пријем и радни састанак румске делегације у регионалној привредној комори у Оснабрику са менаџментом ове институције о могућности унапређења привредне повезаности регије Оснабрик и Општине Рума.

Delegacija Opštine RumaУ том смислу, постигнута је сагласност да постоји обострани имтерес  да се ова сарадња унапреди, тим пре што постоји заинтересованост чланова ове коморе, а она броји преко 60.000 великих, средњих и малих предузећа, за инвестирање и развијање послова у Србији.

 

 

 

 

 

Poseta Nemackoj 2У наставку посете уследио је низ неформалних сусрета са грађанима и удружењима грађана Берзенбрика и околних места.

 

 

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001