Реконструкција Градске пијаце и решавање проблема уличне продаје код Дома здравља

величина слова

27. новембар 2015.

Gradska pijacaJавна набавка за реконструкцију Градске пијаце завршава се у понедељак 30. новембра, а пројекат, процењен на 20 милиона динара, заједнички финансирају Општина Рума и ЈП "Комуналац".

Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да је крајње време да се Градска пијаца доведе у ред.

"50 одсто средстава за радове ће издвојити ЈП "Комуналац", а исто толико и сама локална самоуправа. Говоримо о делу града који је строги центар Руме и он мора да се уреди онако како то доликује. Након реконструкције услови и за продавце и за купце биће на далеко вишем нивоу", поручио је Манчић.

Помоћник директора ЈП "Комуналац" Жељко Дошен напомиње да ће се на пијаци обавити наткривање пијачног простора, реконструкција јавног тоалета, као и асфалтирање комплетног платоа.

"У разговору са пијачарима донећемо одлуку да ли крећемо са радовима у децембру или тек након јануарских празника. Након завршетка тендера и избора понуђача, постоји и рок за евентуалне жалбе на јавну нававку, који истиче у другој седмици децембра. Тако да са те стране имамо могућности да са радовима кренемо пре Нове године. Средства су обезбеђена тако да ни ту нема никаквих проблема. Ипак, коначну одлуку о почетку радова донећемо након договора са продавцима на Градској пијаци", рекао је Дошен и изразио наду да ће до краја фебруара пијаца бити комплетно реконтруисана.

Према речима надлежних из ЈП "Комуналац" пијачари ће, за време радова, бити измештени на спортске терене "Брег", преко пута ОШ "Иво Лола Рибар". Места ће вероватно бити и за оне који немају закупљене тезге на Градској пијаци.

Plan pijace kod Doma zdravljaНа последњој седници Већа усвојено је Решење о доношењу привремених урбанистичко техничких услова за постављање пијачних тезги у насељу "Игралиште" Блок "4-5-3".

Тим Решењем предвиђено је постављење девет тезги на локацији иза самопослуге "Луки". На тај начин решиће се проблем уличних продаваца у Лењиновој улици, у близини Дома здравља "Рума", који ће сада моћи своју робу да продају на један уређен начин, на локацији која је за то и намењена.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001