Други дан посете Берзенбрику

величина слова

27. новембар 2015.

Horst Bajer i Sladjan MancicДелегација Oпштине Рума, која се налази у посети Берзенбрику имала је јуче низ сусрета и састанака са званичницима овог немачког града.
Најпре је посетила највећи индустријски парк у Доњој Саксонији - Niedersachsen park. То је индустријски парк у којем је активно преко педесет фирми, ме
ђу којима и светски брендови попут Адидаса и Пежоа.
Наша делегација је затим посетила Grimme Gruppe и упознала се са стратегијом, организацијом и плановима овог гиганта у области производње пољопривредне механизације.
У послеподневним сатима делегација румске општине на челу са председником Манчићем, била је гост гимназије у Берзенбрику где се упознала са функционисањем ове установе, организовањем наставних и ваннаставних активности и педагошког рада.

Poseta fabrici poljoprivredne mehanizacijeНа самом крају овог садржајног дана градоначелник Берзенбрика др Хорст Бајер организовао је у част румске делегације пријем у градској већници којем су присуствовали и челници свих политичких странака заступљених у локалној скупштини. У име локалне самоуправе председник Манчић је градоначелнику Бајеру поклонио Душанов законик. Такође, том приликом градоначелник Бајер и председник Манчић представили су своје општине и евидентирали могуће правце будуће сарадње Руме и Берзенбрика.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001