Зимска пауза за фудбалске клубове из Општине Рума

величина слова

25. новембар 2015.

FK Mladost BudjanovciПротеклог викенда спуштена је завеса на фудбалским теренима у румској општини.

Румски клубови се такмиче у три лиге: "Сремска лига", "Међуопштинска лига Срем" и "Општинска лига Рума - Ириг" и у свакој од њих неки од клубова са територије румске општине је у конкуренцији за улазак у виши ранг.

За сада највеће амбиције у поменуте три лиге имају "Први мај" из Руме, "Борац" из Кленка и "Младост" из Буђановаца.

 Први део сезоне у "Сремској лиги" је показао да је румски "Први мај" озбиљан претендент за улазак у виши ранг. Румљани су другопласирана екипа и имају четири бода заостатка у односу на и пре почетка сезоне фаворизовани "Подунавац" из Белегиша. Друго место тренутно води у бараж за попуну "Новосадско-сремске лиге", а Општина Рума додатним издвајањем средстава из буџета покушава да испрати амбицију "Првог маја" да уђе у виши ранг, где је узастопно играо више од деценију. "Први мај" је полусезону завршио без пораза, са скором од 11 победа и четири ремија.

ГФК "Словен" и "Хртковци" се налазе у средини табеле, на осмој и деветој позицији, док је витојевачки "Партизан" у доњем дому, а "Доњи Петровци" на самом зачељу.

Табела(sportin.biz)

У "Међуопштинској лиги Срем" на прво место јуриша "Борац" из Кленка. Фудбалери Кленка су због лошије гол разлике тренутно на другој позицији иако из 15 мечева имају 35 бодова, као и првопласирани имењак из Мартинаца. "Јединство" из Платичева је шесто на табели са 27 освојених бодова, а по бод мање имају "ПСК" Путинци и "Напредак" из Жарковца. "Борац" из Стејановаца је предзадњи са 7 бодова из 15 мечева.

Табела(sportin.biz)

Попут "Првог маја" и "Борца" из Кленка велике наде за улазак виши ранг полажу и фудбалери "Младости" из Буђановаца. Сјајном игром, која је вратила публику на стадион, Буђановчани су суверено освојили прво место у "Општинској лиги Рума - Ириг", оставивши другопласирану "Слогу" из Вогња шест бодова иза себе. Буђановци су прошлу сезону завршили на другом месту, што није било довољно за виши ранг. ФК "Младост" се у овој сезони ослонио на домаће фудбалере и тренутно у екипи играју само два играча која нису из Буђановаца. Превагу у односу на претходну сезону, када су били надомак "МОЛ Срем", су донели искусни фудбалери, голман Јовица Делић и нападач Зоран Југовић који су летос појачали "Младост". Припреме за други део сезоне почињу у првој половини фебруара, а из клуба најављују да ће уз два, три појачања бранити лидерско место. Румско "Јединство" је четврто, док "Фрушка Гора" заузима пето место на табели.

Табела(sportin.biz)

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001