Општина дели џакове за лишће

величина слова

25. новембар 2015.

Dusan LjubisicЛокална самоуправа је за грађане Руме обезбедила додатних 20.000 џакова за лишће. Прва тура од 10.000 џакова је почетком новембра бесплатно подељена, а због повећане потражње локална самоуправа се определила за нову набавку.

"Општина Рума већ годинама уназад дели џакове за лишће, међутим, ове године смо имали појачану потражњу, те смо обезбедили још једну туру. Купили смо још 30.000 џакова и за ту намену је из општинског буџета издвојено је 450.000 динара. Градским месним заједницама поделићемо 20.000 џакова, док ће се остатак користити за потребе Општинске управе. Месним заједницама џакови ће бити према броју домаћинстава пропоционално подељени, па ће већи део отићи за подручје III и IV месне заједнице", истакао је начелник Општинске управе Душан Љубишић.

LisceОпштина Рума позива све грађане Руме, који имају потребу да лишће које сакупе код своје куће лагерују у ове џакове, да се обрате секретару у својој месној заједници и преузму џакове. Начелник Љубишић је подсетио да је паљење лишћа забрањено.

"Комунални инспектори имају право да реагују када је у питању паљење лишћа. Ми зато и делимо бесплатно ове џакове, јер желимо да спречимо евентуално паљење. Лишће које грађани сакупе у ове џакове одвозиће ЈП "Комуналац" оним данима када се и иначе одвози смеће", поручио је Љубишић.

Свако домаћинство има право да у просторијама месне заједнице преузме пет џакова.

Преузимање џакова:

Грађани I и II месне заједнице џакове могу преузети у просторијама II MЗ улица Главна бр. 249.

III MЗ - улица 27. октобар бр. 40 - Д5

IV МЗ - Партизанска улица бр. 41.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001