Пет милиона динара за опремање радне зоне "Румска петља"

величина слова

24. новембар 2015.

Malenkovic i MancicОпштина Рума је добила од Управе за капитална улагања АП Војводине бесповратна финансијска средства за подршку локалног и регионалног развоја. Средства су одобрена за опремање радне зоне "Румска петља", а износ је 5.115.600,000 динара.

Тим поводом данас су у Градској кући у Руми Уговор о додели средстава потписали председник Општине Рума Слађан Манчић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић.

Први човек румске локалне самоуправе се захвалио Маленковићу на одобреним средствима и изразио наду да то неће бити једина помоћ за Општину Рума, поготово при опремању индустријских зона јер су оне будућност овог града.

Sladjan Mancic"Без обзира на политичке разлике односно опције којима припадамо, препознали смо интерес улагања у индустријску зону "Румска петља", јер је то будућност не само Руме, него и Срема као региона у ширем смислу. Мислим да ће средства бити утрошена на прави начин, да ће допринети развоју и општине и региона, да ће доста наших суграђана и људи из околних места наћи своје ухлебљење у погонима који се отварају на Румској петљи, с обзиром да је Румска петља једна од најатрактивнијих и највећих потенцијала у индустријском смислу", сматра председник Манчић.

Он је подсетио да је Општина Рума раније добила средства за опремање радне зоне и од Министарства привреде и да без опремљене индустријске зоне нема ни потенцијалних инвеститора.

"Сви инвеститори желе да дођу тамо где постоји уређена инфраструктура у смислу приступног пута, воде, струје, гаса, тако да ће и ова средства, као и средства од Републике, биће утрошена за праву намену", казао је Манчић.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић је напоменуо да ће Општина Рума имати подршку при реализацији правих, квалитетних пројеката који подразумевају привредни развој, не само развој Општине Рума, већ и Војводине и Републике Србије у целини.

 

Potpisivanje ugovora"Улагање у изградњу и развој радне зоне, је у ствари улагање у нова радна места. Нова радна места јесу својеврсно улагање у будућност и у останак младих људи у нашој Србији. Због свега настављамо са подршком оваквим пројектима. Ја ћу Вас подсетити да смо ми заједно са локалном самоуправом уложили преко 70 милиона динара у ову радну зону, да је то био предуслов за долазак страних и домаћих инвеститора", рекао је Маленковић и најавио подршку румској локалној самоуправи докле год и последњи квадратни метар на "Румској петљи" не буде попуњен модерним фабрикама који ће запослити не само Румљане, већ и људе из целог Срема.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001