Надлежне службе у Општини Рума спремно дочекују зиму

величина слова

24. новембар 2015.

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације могло се чути да је сва механизација исправна, те да залиха соли има довољно. Уговори за одржавање путне инфраструктуре у зимским условима су потписани са ЈП "Комуналац" који ће се старати о граду, док ће о осталим путевима у Општини Рума бринути "Војводинапут", односно "Сремпут".

Месне заједнице ће саме изабрати предузећа која ће услед снежних наноса обезбедити проходност у саобраћају.

"Спремно ћемо дочекати евентуалне елементарне непогоде, ту пре свега мислим на веће снежне падавине. Механизација је спремна, залиха соли има у довољним количинама и грађани не морају да брину, јер су се све надлежне службе максимално одговорно припремиле за зиму", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

ЈП "Комуналац" ће и ове године одржавати улице у граду, првог и другог приоритета, а према речима помоћника директора Жељка Дошена, ово предузеће је добро технички опремљено за предстојећу зими.

"На располагању имамо два ножа, два посипача, мале аванте, као и расипаче снега за паркинг и тротоаре. Према потписаном уговору ми смо у стању приправности од 1. децембра до 28. фебруара 2016. године. Поред овогодишњих залиха, имамо нешто соли и од претходне године, тако да смо у потпуности спремни за зимску сезону", рекао је Дошен.

Према прелиминарним извештајима временске прогнозе, у децембру се не очекују веће снежне падавине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001