XXXI седница Општинског већа - аутомобили за полицију, средства за спорт и нови пут ка базену

величина слова

23. новембар 2015.

Sednica VećaУпотребом текуће буџетске резерве у износу од 347.000 динара, на данашњој седници Општинског већа, обезбеђена су довољна средства за куповину аутомобила Полицијској станици Рума.

"С обзиром да је Полицијска станица у Руми у проблему што се тиче броја возила, ми смо решили да им ове године купимо два аутомобила. То су аутомобили Шкода Фабиа, за које је потребно око 2,3 милиона динара. Уједно смо данас и извршили и измену програма трошења средстава од новчаних казни изречених у саобраћају за 2015. годину. Имали смо 2.1 милиона динара што је било недовољно за расписивање тендера, сада са додатних 347.000 динара неће бити проблема и верујем да ћемо врло брзо уручити ПС Рума аутомобиле, који ће им у великој мери олакшати рад на терену", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

На претходној седници Већа спортским клубовима је додељено додатних милион динара, а на данашњој седници издвојено је нових 770.000 динара. Атлетски клуб "Рума", ЖРК "Словен", КК "Словен", ФК "Доњи Петровци" су добили по 150.000 динара, ФК "Младост" Буђановци - 100.000 динара, ОКК "Младост" Платичево 50.000 динара и 20.000 динара за наступ на Светском првенству у фудокан каратеу Бранку Станојевићу из Грабоваца.

"Ребалансом смо издавања за спорт повећали за два милиона и сада распоређујемо та средства и помажемо клубове који имају резултата, али и оне који су тренутно у кризи. Наредне године за пет милиона повећавамо позицију у буџету за спортске клубове, а поред тих 25 милиона обезбеђујемо нових десет милиона за одржавање спортске инфраструктуре. Ако узмемо у обзир и средстава за закуп сале од око 6,2 милиона, то значи да ћемо у 2016. години имати преко 40 милиона динара на располагању за спорт", изјавио је председник Манчић.

За организацију интернационалног турнира у боксу за жене "Куп нација", из текуће буџетске резерве обезбеђено је 480.000 динара. Тај новац ће бити пребачен Војвођанском боксерском савезу. За МЗ Жарковац издвојено је 50.000 динара, а разлог је измирење обавеза за трошкове електричне енергије. Именована је и нова Комисија за доделу средстава за програме и пројекте у области спорта којом ће председавати Елвира Љубисављевић, а чланови су Драган Косановић, Добрица Макуљевић, Миладин Делић и Зоран Југовић.

Веће је усвојило и Нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулације "Приступни путеви излетишту Борковац са Павловачког друма" у Руми.

"С обзиром на фреквенцију саобраћаја у Орловићевој улици, поготово у летњем периоду када ради базен и чињеницу да тај пут са Павловачког друма већ постоји и да није велике дужине, верујем да ћемо у 2016. години завршити цео посао. Са једне стране растеретићемо саобраћај у Орловићевој, а са друге омогућавамо лакши приступ базену"", нагласио је Манчић.

Веће је одобрило и новчану помоћ Јелени Ђулибрк из Путинаца за лечење ћерке у иностранству у износу од 50.000 динара. Као неосноване одбијене су жалбе Дејана Рабљеновића, Дарка Глушца и Далибора Дукића на Одлуку о коначној листи корисника помоћи у грађевинском материјалу.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001