Међународни дан детета

величина слова

20. новембар 2015.

PredstavaШиром света данас се прославља Међународни дан детета. Општина Рума је такође, узела учешће у обележавању овог значајног датума и за најмлађе становнике наше општине организовала је три представе.

Предшколци из Руме уживали су у јавном часу Градског позоришта "Рума", а глумци су деци, сходно њиховом узрасту, дочарали саму технику настанка једне представе.

Малишани су имали прилику да одгледају и у предпремијеру представе Градског позоришта "Рума" "Размажена принцеза и мусави разбојници".

za decuИспред локалне самоуправе децу је поздравила заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић и том приликом нагласила да деца морају имати срећно детињство, али и научити да су сви једнаки и да међу њима нема разлике.

Друге две представе се данас играју у Хртковцима и Путинцима.

Дечије позориште - кабаре "Пеђолино" ће од 17 часова наступити пред малишанима у хртковачком Дому културе. Подршку представи "Пеђолино шоу" даће и подмладак КУД "Десанка Максимовић" из Хртковаца.

 

У "Пеђолино шоу" уживаће деца свих узраста и у Путинцима. Представа почиње у 18:30 часова, а програм ће употпунити и КУД "Путинци". Том приликом родитељима ће у Дому културе бити представљен пројекат будућег вртића у Путинцима.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001