Сарадња Центра за социјални рад и Дома здравља "Рума"

величина слова

19. новембар 2015.

Dnevni boravakДневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју од децембра ће својим корисницима омогућити виши ниво услуга. Наиме, Центар за социјални рад Општине Рума и Дом здравља "Рума" потписали су данас уговор о пословно-техничкој сарадњи, који подразумева ангажовање физиотерапеута у Дневном боравку и пружање терапија деци са сметњама у развоју којима је тај вид здравствене услуге неопходан.

"Од самог почетка рада Дневног боравка наш циљ је био да омогућимо најбољу могућу негу за кориснике. Ово је велика ствар за децу и младе који свакодневно долазе у наш борава , пре свега са здравственог аспекта. Физиотерапет из Дома здравља ће овде долазити три пута недељно и самим тим квалитет услуга Дневног боравка ће се подићи на један виши ниво", изјавила је директорица Центра за социјални рад Општине Рума Весна Павловић.

Физиотерапет ће долазити у оквиру радног времена, тако да за реализацију овог пројекта неће бити потребна новчана средства. Директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Стојић је нагласила да рад Дневног боравка треба подржати јер је у процесу придруживања Европској унији посебно важан напредак у области заштите осетљивих друштвених група, инвалида и особа са сметњама у развоју.

 

Korisnici"Сматрам да је постојање Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју веома важна ствар за нашу средину. Осећамо потребу да помогнемо деци из Дневног боравка, јер имамо на располагању кућног физиотерапеута. Морам да истакнем да ова сарадња није временски ограничена и ја верујем да ће у будућности бити могуће и запошљавање физиотерапеута у самом Дневном боравку. Док се то не догоди Дом здравља "Рума" ће помоћи и као што је директорица Павловић напоменула, три дана у седмици ће овде долазити наш физиотерапет и радити са децом", казала је директорица др Снежана Бојанић Стојић.

Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Руми има 24 корисника, од тога њих седморо има потребу за кинезитерапијом, каже дефектолог - олигофренолог Бојан Косановић.

"Након две године паузе у Дневном боравку ћемо поново имати физиотерапеута. Четворо од седам наших корисника који користе кинезитерапију су млађе узрасне доби и управо је њима тај вид здравствене услуге најпотребнији. Резултати кинезитерапија су у претходном периоду били сјајни и то најбоље знају родитељи ове деце, који сада неће морати да у приватној режији ангажују физиотерапеута", закључио је Косановић.

Dnevni boravakПоред уговора о пословно-техничкој сарадњи, данас је Дневном боравку уприличена и примопредаја поклона наше суграђанке Иване Миладиновић(21), која је недавно у Дому омладине у Руми организовала хуманитарну журку за децу из Дневног боравка.

"Направили смо техно, тренс и реп вече у Дому омладине. Ово ми је први пут да организујем хуманитарну акцију, па и нисам у потпуности задовољна како је све протекло, јер сам очекивала много више људи. Међутим, од прикупљених средстава сам купила музичку линију коју смо данас предали корисницима Дневног боравка. Мени је иначе тетка дефектолог, тако да сам уз њу научила колико је важно поклонити пажњу деци са сметњама у развоју, а као ученица румске Гимназије сам посећивала Дневни боравак, јер нас је овде често доводила професорица ликовног. Искуснија сам за једну хуманитарну акцију, па се надам да ће наредни пут бити много успешније", казала је Ивана.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001