Санација објекта за практичну наставу у Пољопривредној школи

величина слова

17. новембар 2015.

Pupovac i LjubisicОпштина Рума и Средња Пољопривредно - прехрамбена школа "Стеван Петровић Бриле" заједнички финансирају радове на замени дотрајалих олука и столарије на објекту у коме се одвија практична настава.

"Зуб времена је учинио своје, морали смо да заменимо олуке и прозоре како бисмо уштедели енергију и спречили даље отицање влаге која је почела да се појављује на зидовима ове просторије. Наши ученици проводе два дана током недеље у овим радионицама и у сваком случају стављањем нове столарије њихов рад унутар саме просторије биће много лепши и бољи. Хвала локалној самоуправи што је нашла разумевања за Пољопривредну школу, да заједничким снагама опремимо и оплеменимо један овако леп простор", изјавио је директор Пољопривредне школе у Руми Милан Пуповац.

Начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић је похвалио ову школу јер је са локалном самоуправом удружила сопствена средства, те се заједничким напорима ствара лепши амбијент за ђаке и запослене у јединој Пољопривредној школи у Срему.

"Врло озбиљно се бавимо школством, тј. условима у објектима наших основних и средњих школа. Током летњег распуста су у школама извршене значајне адаптације објеката и то на територији целе општине. Издвојили смо преко 10 милиона за ту намену до сада. Опремљене су и фискултурне, стигли су нови реквизити за наставу физичког васпитања и заиста се трудимо да унапредимо услове у свим школама. Ови радови у Пољопривредној школи су практично наставак наше политике. Из општинског буџета је издвојено преко 300.000 динара, а исти износ је обезбедила и школа из својих извора. Наш став је познат: улагање у образовање је заправо улагање у будућност и стога ће бити значајних радова и у годинама које предстоје", поручио је Љубишић.

Већ осмишљење пројекте за наредну годину има и СППШ "Стеван Петровић Бриле".

"Пољопривредна школа је живи организам, ми смо економија у малом, где наша деца уче и стичу сазнања шта их све чека кроз живот даље. Планирамо изградњу мини зоолошког врта, фарме, све оно што смо обећали да ћемо урадити у неком наредном периоду стоји и радимо на томе. Наша замисао је да деца из града дођу са родитељима овде да виде оно што не могу да виде у граду. Један мини зоолошки врт, парк, оаза у школском дворишту, биће у сваком случају наредне смернице на којима ћемо радити жестоко", нагласио је Пуповац.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001