Обавештење о јавном позиву за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица

величина слова

13. новембар 2015.

Komesarijat za izbegliceОпштина Рума обавештава избеглице и бивше избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угроженеизбеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, да ће јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 14 сеоских кућа у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 2 – сеоске куће (у даљем тексту: Јавни позив), бити објављен 29. децембра 2015. године на огласним таблама општине Рума и месних заједница општине Рума, и на интернет презентацији општине Рума www.ruma.rs и Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs.

Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији општине Рума кроз куповину сеоске куће у маскималном износу до 9.500 евра у динарској противвредности и доделу пакета помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у максималном износу до 1.500 евра у динарској противвредности, по породичном домаћинству. Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи за решавање стамбених потреба у износу до 50% од износа намењеног за куповину сеоске куће (у максималном износу до 4.750 евра, у динарској противвредности). Помоћ се додељује за куповину сеоске куће која се налази на територији Републике Србије. Предметна сеоска кућа мора бити уписана у катастру непокретности, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање.

Jавни позив траје од 29. децембра 2015. године до 12. фебруара 2016. године. Све информације у вези поменутог јавног позива заинтересована лица могу добити путем телефона: 022/478-800, локал 222 и код поверениказа избеглице, адреса Главна 107 Рума, канцеларија 1.

Преузмите Обавештење о јавном позиву

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001