Више новца за спортске клубове у 2016. години

величина слова

12. новембар 2015.

Predsednik MančićРешењима председника Општине Рума за спортске клубове издвојено је додатних милион динара. Општинско веће је дало сагласност на Решења, а за регулисање трошкова организације такмичења ФК "Први мај" ће добити 500.000 динара, док су ФК "Јединство" Краљевци, ФК "ПСК" Путинци и куглашице румског "Срема" добили по 100.000 динара. За реновирање ринга Савате бокс клубу "Рума" ће бити пребачено 200.000 динара.

"Као што је то био случај и са конкурсом за верске заједнице, ја сам и за спорт најавио додатна средства уколико се за то укаже прилика. Овог пута је то милион динара. Посебно бих напоменуо значај реновирања ринга, јер смо од 8. до 13. јануара домаћини Купа нација за жене у боксу. То такмичење има велики реноме, у Руму долазе најбоље спортисткиње света, бројне новинарске екипе, амбасадори и други званичници и ред је да професионално оспособимо ринг, како би задовољио све критеријуме за то, али и остала такмичење", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

У наредној години из општинског буџета биће издвојено много више средстава него што је то сада случај.

"Стање у буџету нам даје за право да тако нешто учинимо. Издвојићемо више средстава, не само за спорт, већ и друге области. Међутим, пошто су се на данашњем Већу нашла Решења која се односе на спортске клубове, ја сам обелоданио да ће у 2016. години износ давања за спорт бити скоро дуплиран. Планирамо да за пет милиона повећамо давања самим клубовима, а издвојићемо и десет милиона за одржавање спортске инфраструктуре и када ту још урачунамо и закуп сала, то је укупно негде око 40 милиона динара", нагласио је први човек локалне самоуправе.

 

Поред Решења везаних за област спорта Веће је данас изгласало и Нацрт Одлуке о доношењу Плана генералне регулације насеља Стејановци. План је иначе добио посебно признање на недавно одржаном Салону урбанизма у Нишу.

Такође, дата је сагласност на Измене и допуне програма пословања ЈУП "ПЛАН" Рума за 2015. годину. Због неодржавања седнице дуже од три месеца распуштен је Савет МЗ Хртковци. Том приликом именовано је и Привремено тело којим ће председавати Томислав Шимић, а као чланови у раду ће учествовати и Ана Умићевић, Јована Бранковић, Татјана Дошен и Милош Ђаковић.

Веће је одобрило новчану помоћ, у износу од 30.000 динара, Марини Стојшић из Руме, самохраној мајци троје деце, од којих је једно дете тешко болестно.

50.000 динара је одобрено Бобану Трајковском за санацију последица пожара на стамбеном објекту у Кленку.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001