Уређење центра Грабоваца

величина слова

6. новембар 2015.

Uredjenje GrabovacaЛокална самоуправа наставља са политиком равномерног улагања у све месне заједнице на територији Општине Руме. Јуче су почели радови на уређењу центра Грабоваца, а реч је о постављању бехатона испред Дома културе.

"Једнако улажемо и у град и у села наше Општине. Грабовци су имали бехатон који је купљен пре више година, али никад није постављен. Ми смо решили да сада уредимо простор испред Дома културе, где је до сада био испуцали тротоар, пун неравнина, а такође биће урађен и плато између Дома културе и сеоске амбуланте. Ови радови ће свакако допринети лепшем изгледу Грабоваца и подићи квалитет живљења у овом селу", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Члан Савета МЗ Грабовци Сава Добић истиче да се је у последњих годину дана у ово село Општина Рума уложила значајна средства, али и да није крај радова, те да значајни пројекти тек предстоје.

 

"Ово је само једна од активности на унапређењу живота у нашем селу. Захваљујући локалној самоуправи у Грабовцима је асфалтирано и школско игралиште, урађене су банкине у једној улици, реновиране су просторије месне канцеларије. Савет МЗ има још неке планове, ту пре свега мислим на путну инфраструктуру и надам се да ће уз помоћ Општине Рума ускоро почети и реализација тих пројеката", изјавио је Добић.

Sladjan MancicПредседник Општине Рума Слађан Манчић је нагласио да ће локална самоуправа обезбедити значајна средства за унапређење живота у Грабовцима и наредне године.

"Грабовци су специфична средина и једно од последњих села у румској општини за које људи кажу да се ту "окреће аутобус". Верујем да ћемо још много тога у Грабовцима покренути набоље. Савет МЗ Грабовци је изразио жељу да се село повеже путем са Обрежом и до краја овог месеца одржаће се састанци на ту тему. То је прича од пре неколико година, где су повремено чињени напори, али и где је било потешкоћа, конкретно са "Војводина шумама". Очекујем на пролеће да ћемо кренути у пробијање тог пута, односно, састављање, јер имам информације да је део пута на територији пећиначке општине урађен, тј. насут ризлом. Поред радова у самом центру села овај пројекат је подједнако значајан, јер Грабовце, преко Општине Пећинци повезује са Београдом", казао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001